Погода на Рівненщині у вересні буде як влітку

219 0

Ми у соцмережах:

Погода на Рівненщині у вересні буде як влітку

Початок осені, однак досі тепло не відступило й продовжує ставити температурні рекорди. Синоптики прогнозують, що літня погода ще протримається до кінця вересня. А прихід осені очікується з середини жовтня.

Василь Троцюк, кліматолог:

— Перший місяць осені — це продовження літа. Завдяки теплу з Сахари увесь вересень ще буде теплим. Вдень температура повітря складатиме +18, +20 градусів, може бути й до +26. Бабине літо, якщо і почнеться, то тільки в середині жовтня. Щоправда, на фоні тепла будуть дощові періоди. Причиною таких зміщень у часі пір року є глобальне потепління. Одні спеціалісти говорять, що це природний процес, а інші — що глобальне потепління викликане діяльністю людини. Я схильний думати, що це і людська діяльність, і природний процес. Зараз наша земля знаходиться ніби як у парнику. Те тепло, яке має відходити у космос, відбивається назад на землю.

Разом із тим, у цьому році відбулося кілька великих вибухів на сонці. Під час спалаху на сонці виділяється велика кількість заряджених частинок, які долітають до Землі та затримуються тут нашим магнітним полем, яке й збільшує парниковий ефект. Також ми маємо перегрів двох океанів — Тихого й Атлантичного на градус-півтора. Цей перегрів призводить до більшого випаровування та формування великих повітряних мас, які впливають на погоду. Деякі вчені вважають, що такі процеси циклічні та відбуваються кожні 40 та 400 років. У архівах можна знайти спогади як у 1938 році була така спека, що люди у селах на Рівненщині вночі спали на вулиці. Якщо говорити про 400 років, то в 1640 році в Європі був неймовірний холод. Написано, що у цей рік сніг почав танути тільки в кінці весни. У літописах вказано, що 800 років тому було дуже тепло, а у Києві вродив виноград. Як бачимо з історичних фактів, такі аномалії у погоді трапляються постійно через певний період.

Богдан СЛОНЕЦЬ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також