Погоня у Рівному: хмельничани загадково мовчать, а поліція рахує збитки (ВІДЕО)

3729 0

Ми у соцмережах:

Погоня у Рівному: хмельничани загадково мовчать, а поліція рахує збитки (ВІДЕО)

Правоохоронці розповіли деталі вчорашньої погоні Рівним, коли 42-річний мешканець Хмельниччини не просто намагався втекти від патрульних, а йшов на таран та намагався наїхати на поліцейських, які стояли.

Подія трапилася вчора між 22-ю та 23-ю. На Льонокомбінатівській рота спецпризначення помітила «Mercedes-Benz ML 430», який їхав без увімкнених фар.

Поліція попросила водія зупинитися, але той, натомість, почав втікати.

Наздоганяли порушника п’ять екіпажів поліції. «Мерседес» спершу їхав Рівним, а потім через Колоденку виїхав на трасу Київ-Чоп і почав їхати до Києва.

Біля Горбакова поліція перекрила рух, тож 42-річний хмельничанин розвернувся і по тій же смузі руху (на тій ділянці дороги смуги зустрічного руху розділені відбійниками) почав їхати назад до Рівного.

За словами заступника начальника обласного управління патрульної поліція Андрія Крутня, водіїв, які у той час їхали трасою Київ-Чоп, попереджала у гучномовець патрульна – і вони з’їжджали на узбіччя, аби уникнути зіткнення з втікачем.

Біля АЗС «Сокар» патрульні спробували знову зупинити «Мерседес» – і той протаранив поліцейський позашляховик «Мітсубісі».

За словами Андрія Крутня, патрульні в авто були травмовані, але продовжили погоню.

«Мерседес» в’їхав у Рівне і через вулицю Карнаухова виїхав на Басівкутську. Біля тамтешнього кафе авто занесло.

За словами Андрія Крутня, водій «Мерседеса» зумисне під час заносу вивернув кермо так, щоб пошкодити поліцейські авто. Ушкоджень зазнали та ж «Мітсубісі» та «Тойота Пріус».

Коли патрульні вибігли з автомобіля, аби затримати водія,він почав здавати назад, намагаючись наїхати на правоохоронців. Тоді поліцейські відкрили вогонь – п’ять разів вистрілили по колесах.

Навіть це не зупинило водія. Коли його намагалися витягнути з авто, він відбивався і порізав патрульному руку.

Наразі хмельничанин перебував в ІТТ. Його дружина та шестирічна донька також ще у міськвідділі поліції.

Ні чоловік, ні дружина, за словами речника ГУ Нацполіції у Рівненській області Антона Крука, не змогли пояснити, чому вони втікали.

Шестирічна донька повідомила поліції, що родина мала їхати з Хмельницького на Закарпаття. Яким чином опинилися у Рівному, невідомо.

Поліція готує документи до суду, аби обрати затриманому запобіжний захід за напад на правоохоронців.

Досі фігурантом кримінальних справ хмельничанин, який працює у київській охоронній фірмі, не був. У його авто виявили пневматичні рушницю та пістолет.

За підрахунками патрульних, ремонт «Мітсубісі», який постраждав більше і в якого пом’яті боки та бампер, обійдеться у не менш як 50 тис. грн. Патрульні подаватимуть цивільний позов на хмельничанина.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також