Погрожував гранатою поліцейським, бо втратив сина і хотів померти

2253 0

Ми у соцмережах:

Погрожував гранатою поліцейським, бо втратив сина і хотів померти

Гранату привіз із Донецька, а чеку від неї висмикнув під відділом поліції, щоб покінчити життя самогубством після затримання. Про це у суді заявив Петро Гришечкін під час обрання йому міри запобіжного заходу. Чоловіку інкримінують замах на вбивство працівника поліції, а також придбання і зберігання вибухонебезпечних засобів. Максимальне покарання, яке йому загрожує – довічне позбавленням волі.

Прокурор Ілля Клімашевич клопотав для чоловіка найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою, повідомляє Суспільне. Аргументуючи це тим, що Петра Гришечкіна ще два роки тому оголосили в розшук у Харківській області. Тому, мовляв, переховуватися від слідства він буде і у Рівному. Сам підозрюваний це заперечував. Чоловік заявив, що у розшуку не перебуває і нічого про це не знає.

Нагадаємо, що Петра Гришечкіна поліцейські затримали на нелегальній заправці на вулиці Млинівській. Чоловіка доставили до Рівненського відділу поліції, щоб встановити його особу. Там з’ясували, що він вже два роки перебуває у розшуку, тому чоловіка лишили у відділку. Спершу він поводив себе спокійно та будь-якого супротиву не чинив. Однак, коли поліцейські хотіли провести поверхневий огляд, уродженець Запоріжжя кинувся до дверей та вибіг із приміщення. На вулиці Пушкіна він дістав гранату та погрожував нею поліцейським. Після 20-хвилинних переговорів човік віддав гранату правоохоронцям.

Василь Зелінський, начальник поліції Рівного:
– Мотивував дії тим, що йому вже 60 років і втрачати йому вже нічого. Тобто, що в нього немає рідних, що нещодавно втратив сина, що він воював і втратив сенс життя. І повератися до в’язниці за свій протиправний вчинок він не хоче.

Суддя Євген Сидорук:
– Запобіжний захід: тримання під вартою строком на 60 діб, без визначення розміру застави. Утримувати у Рівненському слідчому ізоляторі. Строк рахувати з моменту затримання, тобто із 12 години 26-го листопада 2019 року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також