Погрожуючи, Хомко запрошує об’єднатися

3084 6

Ми у соцмережах:

Погрожуючи, Хомко запрошує об’єднатися

Від ідеї утворення великої територіальної громади, до якої мали б увійти Рівне і навколишні села, ще не відмовились. Але щось не чути про переговори з головами та селянами, щоб заманити їх до Рівного. Натомість лунають лиш ультиматуми та погрози.

Чужих дітей не пустить у школи

До перших класів шкіл Рівного не зараховуватимуть дітей, які проживають поза його межами, — вкотре наголосив міський голова Володимир Хомко. Досі батьки дітей, які живуть у навколишніх селах, вдавалися до хитрощів — брали «липові» довідки.

За словами п. Хомка, через наплив «першачків» у місті довелося створювати додаткових 10 перших класів. А це додаткові витрати з міського бюджету. Як зазначив міський голова, більшість першокласників — це діти з навколишніх сіл: Колоденки, Обарова, Бармаків, Квасилова та інших. Тільки в одній із шкіл нарахували 48 таких дітей. Це при тому, що в травні 2018 року міський голова розпорядився зараховувати дітей до перших класів за територіальним принципом. Проте батьки не прописаних у місті дітей знайшли спосіб його обійти — брали довідки ОСББ про те, що дитина проживає в конкретному будинку.

— Декілька ОСББ виписали довідки формальні, що діти в їхніх будинках живуть, — стверджує Володимир Хомко. — Ми перевірили — нема там тих дітей. Не пройдуть такі довідки у наступному році! Діти, які не живуть у Рівному, можуть потрапити до міської школи, лише якщо територіальна громада села захоче об’єднатися з Рівним. Тоді все наше — спільне. Адже кожна дитина в школі обходиться місту у велику суму. Доводиться наймати, зокрема, додатково вчителів.

Маршрутка № 34 за місто не поїде

Рівняни вперто реєструють електронні петиції, пропонуючи продовжити рух маршруток №34 до села Біла Криниця, що за 10 кілометрів від Рівного.

Уже було дві такі петиції. На початку цього року Олександр Новак пропонував продовжити міський маршрут № 34 до села Біла Криниця, аргументуючи тим, що с. Велика Омеляна та с. Вересневе їздить же маршрутка № 47. А торік ініціатором виступала Марія Петровська. Її петиція набрала необхідні 300 голосів і була розглянута. Проте прохання мешканців приміського села не задовольнили.

Нещодавно на сайті міськради петицію з такою ж пропозицією зареєстрував Олександр Шкоропад. За його словами, продовження маршруту дасть змогу збільшити кількість пасажирів, які їдуть зі сторони зоопарку, та дозволить мешканцям товариства «Криниченька» не йти майже кілометр до зоопарку на зупинку. Цю петицію ще можна підтримати до 31 грудня.

Втім, вочевидь, відповідь отримають від міського голови таку ж, як торік: «Село Біла Криниця знаходиться за межами міста і має обслуговуватись приміським пасажирським транспортом. Пропоную Вам розглянути можливість приєднання громади с. Біла Криниця до міста, це дозволить вирішити транспортну проблему».

Аліна ТИС,

Дарина ГУЗЕНКОВА. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також