Поїде по «Оскар»

1057 0

Ми у соцмережах:

Поїде по «Оскар»

Український фільм «Зима у вогні» номінували на кінопремію «Оскар». Серед співпродюсерів стрічки — рівнянин Павло Пелешок.

Оскар_зима у вогни Фільм-хроніка ізраїльського режисера, що працює в Америці, Афінеєвського «Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom» спільного виробництва США, України та Англії. У ньому описується 93-денний період зими 2013-2014 років, зокрема — інтерв'ю з протестувальниками, записи з місця подій. У вересні минулого року стрічку представили на Венеціанському кінофестивалі, також вона отримала гран-прі Міжнародного фестивалю фільмів про права людини у Нюрнберзі та приз глядацьких симпатій за кращий документальний фільм на кінофестивалі у Торонто. А невдовзі стрічка змагатиметься за «Оскар» із чотирма іншими. Серед них два фільми про співачок — Емі Вайнхауз («Емі») та Ніну Сімон («Що сталось, пані Сімон?»), а також про перевезення наркотиків у Мексиці («Земля картелів») та про убивства в Індонезії («Погляд тиші»).

Оскар_Павло Пелешок
Павло Пелешок
Ще у листопаді минулого року пан Афінеєвський під час візиту до Києва розповів, що стрічку вже подивилися мільйон людей у 50 країнах. На його думку, фільм «може бути важливим для виховання молодого покоління в усьому світі». — Цей фільм — про людські долі, про тих, хто вийшов туди (на Майдан. — Авт.), незважаючи на холод, на цю безумну зиму, коли «Беркут» поливав холодною водою, незважаючи на те, що викрадали людей, були кулі, багато загинули — незважаючи на ці жертви, ці неймовірні хлопчики та дівчатка вистояли», — сказав пан Афінеєвський під час прес-конференції у Києві. Серед продюсерів документальної стрічки і рівнянин, голова UkrStream.TV продюсер і оператор Павло Пелешок. Про фільм він зазначає: «він дуже важкий, заснований на реальних подіях, там нічого не приховано, не цензуровано і в ньому ми показуємо світові, що відбулось насправді». Відомо, що Павло Пелешок серед запрошених представників з України, які представлятимуть «Winter on Fire» на врученні кінопремії «Оскар» 28 лютого у Лос-Анджелесі. Павло Пелешок був учасником подій на київському Майдані, а потім пішов служити в АТО як доброволець.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також