Покарали «хакера», який «зламав» пошту бібліотеки та двох шкіл

1327 1

Ми у соцмережах:

Покарали «хакера», який «зламав» пошту бібліотеки та двох шкіл

Уроженець міста Новий Уренгой (РФ), а нині - громадянин України, отримав три роки позбавлення волі з випробувальним терміном на рік за те, що завдав шкоди пошті бібліотеки та двох шкіл у Рівному.

InternetUA повідомляє, що чоловік за допомогою загальнодоступних пошукових систем мережі Інтернет знайшов каталог бібліотек та список загальноосвітніх навчальних закладів міста Рівного, де був перелік їх електронних скриньок. Ще в грудні 2016-го року, користуючись послугою поштового сервера «відновлення паролю», шляхом вибору найбільш поширених і вірогідних відповідей на стандартні секретні питання, видаючи себе за «авторизованого користувача», він встановив новий пароль для офіційної електронних скриньок Рівненської обласної бібліотека для молоді, Рівненської гуманітарної гімназії та Рівненської ЗОШ №22.

Отримавши доступ до пошти, «хакер» заблокував функції передачі символів відновленого пароля для законного власника електронної пошти шляхом несанкціонованого зміни отримувача цієї інформації, вказавши в панелі управління електронної пошти, що належить йому,  номер мобільного телефону». Потім чоловік видаляв всю інформацію з пошти і повертав доступ до неї законним власникам.

У суді «хакер» співпрацював зі слідством та щиро розкаявся в тому, що скоїв.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також