Покарали рівнянина та директора ринку, які перевозили відрами та продавали ртуть

8960 0

Ми у соцмережах:

Покарали рівнянина та директора ринку, які перевозили відрами та продавали ртуть

Вкінці січня у Рівному працівники СБУ затримали чоловіка, який намагався продати 56 кілограм ртуті.

Контррозвідка встановила, що чоловіки організували нелегальний бізнес із продажу ртуті. Токсичний «товар» ділки збували великими партіями в різних регіонах України.

Під час судового засідання встановили, що ртуть із Закарпатської області залізницею у пластикових відрах доправляли на Рівненщину. Продавали отруйний метал на автостанції «Чайка». За 11 кілограм ртуті продавець вторгував 30 тисяч гривень.
Пізніше на території «Чайки» продавець продав ще 56 кілограм ртуті, за які хотів отримати 50 тисяч гривень. Там його і було затримано працівниками Служби безпеки України.

Захищав жителя села Дворовичі Рівненського району відомий рівненський адвокат Володимир Цуняк. Підозрюваний уклав угоду з прокурором, тому суд присудив йому 5 років позбавлення волі, а потім замінив покарання на два роки іспитового терміну.

Було встановлено, що саме цих 56 кілограм ртуті до Рівного передав директором промислово-продовольчого ринку Рогатина Івано-Франківської області. Останній придбав їх на сміттєзвалищі та передав до нашого обласного центру для продажу. Чоловік визнав свою провину та уклав угоду зі слідством. Суд призначив йому іспитовий строк – два роки.

Читайте також по темі: Спецоперація СБУ: у Рівному затримали чоловіків, які продали 56 кілограмів ртуті (відео)



 


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також