Покарали розбійника, який приставив розбиту пляшку до горла дівчинки

1744 0

Ми у соцмережах:

Покарали розбійника, який приставив розбиту пляшку до горла дівчинки

Засуджений Юрій Дудич просив Рівненський апеляційний суд у колонію його не відправляти.

20 лютого цього року в місті Сарни 30-річний місцевий житель переслідував свою жертву. Вибравши влучний момент, він приставив дівчинці до горла гострі кути заздалегідь розбитої пляшки. Погрожуючи розправою, відібрав мобільний телефон вартістю 3 500 гривень. Поліція напалдника затримала. Згодом він скаже, що хотів у такий спосіб роздобути гроші на лікування.

Юрій Дудич неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

6 травня Сарненський районний суд визнав Юрія винуватим в нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному з насильством, та  призначив покарання — 5 років позбавлення волі.

Одразу дві апеляційні скарги на вирок місцевого суду надійшло до Рівненського апеляційного суду: від захисника та самого обвинуваченого. У них йшлося про зміну вироку в частині призначеного покарання та застосування випробування з встановленням іспитового строку у зв’язку з хворобою Юрія, який потребує негайного лікування за межами слідчого ізолятора, оскільки в стінах виправного закладу прогресування такої хвороби зупинити неможливо.

Проти задоволення апеляційних скарг виступив прокурор, увагу суддів акцентувавши на тяжкості вчиненого обвинуваченим тяжкого корисливого злочину щодо неповнолітньої, а також доведеності того факту, що обвинувачений, маючи непогашену і не зняту судимість,  готувався до вчинення розбійного нападу. Це лише підтверджує те, що Юрій  не зробив відповідних висновків і його виправлення можливе лише в закладі пенітенціарної служби.

Рівненський апеляційний суд вирок Сарненського районного суду залишив без змін, апеляційні скарги захисника та обвинуваченого — без задоволення, повідомила прес-служба суду. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також