Покарають за підпільне виробництво пральних порошків під марками світових брендів

1280 0

Ми у соцмережах:

Покарають за підпільне виробництво пральних порошків  під марками світових брендів

Цех діяв на вулиці Київській у Рівному. «Підпільники» назвали назвали свою "продукцію" "Аріель", "Тайд" та "Фейрі".

Прокуратура Рівненської області скеровала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно трьох жителів області за фактом незаконного використання знаків для товарів і послуг та фірмового найменування товару.

Прес-служба прокуратури Рівненської області повідомила, що злочинну групу створив та очолив влітку 2018 року 37-річний рівнянин, до якої залучив ще двох спільників – рівнянку та рівняна. Учасники угруповання організували діяльність підпільного цеху із виготовлення фальсифікованих миючих засобів та пральних порошків та використовували маркування та логотипи відомого іноземного виробника.

Виготовлену із дешевої сировини продукцію під марками відомих світових брендів реалізовували на території всієї України через спеціально створені інтернет-магазини та сайти. Частину грошей, одержаних від незаконного прибутку, спільники розподіляли між собою, а частину – для потреб подальшої незаконної діяльності.

Під час обшуків, які поліція провела у Рівному у листопаді 2018 року,  в орендованому складському приміщенні правоохоронці вилучили сировину та обладнання для виготовлення продукції, фальсифіковані миючі засоби та пральні порошки із знаками для товарів і послуг, права на які належать американській компанії. Останній діями організованої злочинної групи завдано матеріальну шкоду на суму близько 150 тис грн. 

Згідно із Кримінальним кодексом України відповідальність за вчинений злочин передбачена у виді штрафу від 10 тисяч до 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Читайт е також На Рівненщині знайшли підпільний цех з виготовлення пральних порошків
  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також