«Похоронили»

1269 0

Ми у соцмережах:

«Похоронили»

Верховна Рада у вівторок провалила закон про видобування та реалізацію бурштину — для прийняття не вистачило близько сотні голосів. Тобто, законопроект, який лежав у раді чи не два роки, говорячи політичним сленгом, «похоронили». Розгляд нового знову затягнеться на місяці, а то й роки. Тож ситуація з незаконним видобутком бурштину залишиться незмінною.

парламент За бурштиновий закон, щоправда, проголосували усі рівненські нардепи. Проте жодна фракція парламенту не натиснула «за» одноголосно. А «Самопоміч», «Опозиційний блок», група «Воля народу» та група партії «Відродження» не підтримали його прийняття взагалі.

Коментарі

Сергій Євтушок, народний депутат від «Батьківщини»: — Вигідно було провалити закон про видобуток бурштину двом провладним фракціям — БПП та «Народному фронту». Вони не мали ні бажання, ні політичної волі, за винятком деяких депутатів, які були причетні до створення законопроекту. Так, цей проект закону потребував змін, але Верховна Рада ще й не з такими порушеннями приймала закони. Принаймні це голосування чітко показало, хто «кришує» незаконний видобуток. Андрій Лозовий, народний депутат від Радикальної партії: — Відповідальність за те, що закон не був прийнятий, повністю лежить на Адміністрації Президента. БПП, як найбільша фракція, не дав голосів. Голосували тільки депутати-мажоритарники, що, зрештою, добре, бо показали, що ставлять спільний результат вище політичних амбіцій. Ми будемо вимагати, щоб тепер уряд вніс потрібний законопроект. І якщо буде тиск громадськості він це зробить. Олександр Дехтярчук, народний депутат від БПП: — Закон не набрав потрібної кількості голосів, бо були спірні питання щодо нього. Зокрема, не було зрозуміло, як виділяти бурштинові землі — на комунальні підприємства чи на артілі. Закон можна доопрацювати, зареєструвати заново і за 2-3 тижні знову винести на голосування. Хоча ситуація, звісно, неприємна, адже відсутність закону далі відносить на маргінальну і невизначену позицію бурштинокопачів.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також