Похворіють на Рівненщині всі, аби не вмирали

10643 0

Ми у соцмережах:

Похворіють на Рівненщині всі, аби не вмирали

Зростання захворюваності на COVID-19 в Рівненській області є прогнозованим епідеміологами. Та ще й з огляду на те, як люди «дотримуються» карантину, наголошують чиновники і медики. Головне — щоб не зростала кількість тих, хто хворіє важко, а також летальність. Тому й хочуть посилювати карантин.

Станом на ранок середи, 24 червня, в Рівненській області нараховувалося 3195 хворих на коронавірус. Останнім часом тенденція зберігалася така: що пів доби додавалося 40-50 нових хворих. Лідирує Рівне, де зараз налічується загалом 993 хворих, з яких тільки третина — власне рівняни. Міський голова Володимир Хомко з цього приводу каже:

— У стаціонарі зараз лікуються 55 рівнян, шестеро з яких — медики. П’ятеро тяжких хворих, один із яких підключений до апарата ШВЛ. На тестування чекають 136 осіб. Мене турбує, що кожного дня на тестуванні дуже багато людей. Ну, а раз вони робили тести, то на це ж були певні підозри і симптоми, тож очевидно, що буде багато нових хворих.

У Рівному вже давно переповнене інфекційне відділення. Тож хворих зараз із підтвердженим діагнозом госпіталізують в урологічне відділення Рівненської міської лікарні. Та й то лише тих, в кого висока температура, яка не збивається, і задишка. Всі інші — вдома на самоізоляції, отримують максимум симптоматичне лікування. Більшість сімейні лікарі консультують по телефону.

Лідерами за захворюваністю також є Рівненський район (614 хворих), Сарненський (271), Рокитнівський (206), Березнівський (192), Дубенський (133), Здолбунівський (190). На запитання, чому саме ці райони, ніхто з медиків відповідати напряму не хоче. А «не для преси» зазначають: бо там найбільше організовується нелегальних масових весільних гулянь та похоронів. Проблемою залишаються і велелюдні богослужіння. Здавалося б, за прогнозами ВООЗ і так в кожній країні має перехворіти 80-90% населення. То навіщо ж остерігатися?

— Швейцарія пішла шляхом невведення карантинних обмежень, аргументуючи тим, що всі й так мають перехворіти, — каже начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник. — І останнім часом у них різко зросла смертність. Бо коронавірус — це надзвичайно поширюване захворювання. Так, на Рівненщині захворіло лише 3% від загальної кількості населення. І це насправді хороший показник порівняно зі світовою статистикою. Проте кількість хворих буде збільшуватися однозначно, це типовий і прогнозований розвиток ситуації. Наше завдання — не допустити стрімкого зростання випадків тяжкого перебігу захворюваності та смертності. А це можна зробити лише з дотриманням карантинних заходів. І тому посилення карантину є закономірним заходом і тим, який справді допоможе запобігти критичній ситуації. Так, більшість населення перехворіє, але нехай це станеться з найменшими втратами для нас, щоб у легкій формі, щоб без наслідків у вигляді інвалідизації та ускладнень, збільшення кількості летальних випадків.

Через ускладнення, викликані COVID-19, станом на ранок середи, 24 червня, нараховувалося 64 летальних випадки. На ранок зареєстровано ще три смерті: із життя пішли 67-річна жителька с.Чабель Сарненського району, 64-річна жителька м.Вараш та 76-річна жителька с.Рясники Гощанського району. Подолали хворобу 1582 жителі Рівненської області. В роботі лабораторій області перебувають 450 зразків.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також