Поки без олімпійського басейну

1453 0

Ми у соцмережах:

Поки без олімпійського басейну

Ще два роки тому в місті планували звести 50-метровий басейн біля спортивної школи на вул. Євгена Коновальця. Але з початком війни ситуація змінилася, і масштабний проєкт, за який виступав відомий спортсмен Михайло Романчук, довелося відкласти. Тепер у СДЮСШОР № 2 сподіваються хоча б відремонтувати дах, доки той не обвалився на голови плавцям. Кажуть, цього року надія на оновлення є. На капітальний ремонт потрібно щонайменше 8,6 млн гривень з міського бюджету — такою є очікувана вартість, про що минулого тижня повідомило управління капітального будівництва на сайті міської ради Рівного.

Анна Хлістунова-Шарпар, директорка СДЮСШОР № 2:

— Дах — зараз найбільша проблема школи, бо постійно тече, обвалюється штукатурка. Приміщенню уже 35 років, і воно помітно старішає. Не хочеться допустити такої ситуації, яка трапилася в Тернополі, коли покрівля обвалилася в басейн. У нас щодня займається до тисячі дітей, багато переселенців. Майже 200 вихованців тренуються навіть двічі на день, школа працює з 6.00 до 21.00…

Раніше ми сподівалися, що зможемо зробити реконструкцію школи і звести 50-метровий басейн олімпійського стандарту, можливо, в рамках «Великого будівництва», але почалася війна — зрозуміло, що в країні зараз є інші, більш важливі потреби. Торік я намагалася залучити на ремонт кошти за допомогою благодійників, але чим могли, скинулися лише мої друзі. Спілкувалася з Києвом з приводу реконструкції, але чіткої відповіді поки немає.

Та якщо олімпійський басейн почекає, то дах, боюся, довго чекати не може. Капітальний ремонт покрівлі справді дуже потрібен, і я сподіваюся, що кошти в міському бюджеті на це таки знайдуть. Уже відомо, що питанням капремонту буде займатися управління капітального будівництва.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також