Політична гривня для бюджету

4580 0

Ми у соцмережах:

Політична гривня для бюджету

Минулого вівторка на сесії міської ради мали вирішити питання щодо того, на яких умовах продовжити перебування у триповерховій будівлі на вулиці С.Петлюри (так званому Народному домі) кількох громадських та політичних організацій, які впродовж десяти років безплатно користувались приміщенням, яке належить громаді Рівного. Розглянути це питання депутати не встигли, а тому відклали його на наступне пленарне засідання.

Як стало відомо, на розгляд депутатів міської ради запропонований проект рішення, написаний одним із членів фракції УНП у міськраді — організації, яка і є одним із головних «квартирантів» у цьому приміщенні. У цьому проекті пропонується тим же організаціям продовжити безплатну оренду ще на десять років, а усім іншим політичним та громадським структурам — дозволити сплачувати по 1 гривні за метр квадратний.

Коментарі Василь Гайчук, депутат міської ради, фракція БЮТ: — Я сумніваюся, що цей проект пройде, оскільки він суперечить чинному законодавству. Мені не зрозуміло, чому для одних орендна ставка відсутня, а для решти становить одну гривню. Зважаючи на те, яку суму ми платимо за оренду свого офісу, одна гривня — це невеликі гроші. Але в даному випадку питання не в грошах, а в явній дискримінації одних і лобіюванні інтересів інших. Якщо і приймати подібне рішення, то умови мають бути для всіх громадських організацій і політичних партій однаковими. Володимир Воловодік, депутат міської ради, фракція СПУ: — Я переконаний, що всі повинні платити за оренду приміщень. Тим більше ці гроші йдуть до міського бюджету. Мені подобається ідея, щоб усі політичні партії, які створили у міській раді свої фракції, мали право на отримання офісу в Народному домі. Принаймні ми із задоволенням орендували б там приміщення. Особливо якщо врахувати ті кошти, які щомісяця витрачаємо на утримання свого офісу. Але в такому випадку умови мають бути для всіх політичних партій однаковими. Олексій Губанов, депутат міської ради, фракція Партії регіонів: — Ми будемо голосувати проти цього рішення. Якщо так питання ставити, то умови оренди мають бути однаковими для всіх без винятку політичних партій. Політичні партії, які мають свої фракції у міській раді, не бідні, тому переконаний, цілком спроможні будуть її оплатити. Інакше нехай складаються по 50 копійок зі своїх партійців на оренду приміщення або збираються на квартирі свого лідера. Сергій Васильчук, заступник міського голови, депутат міської ради, фракція «Наша Україна»: — Наша фракція не буде підтримувати цей проект, оскільки він суперечить законодавчим нормам. Є постанова Кабінету Міністрів, в якій чітко зазначено, що орендна плата для політичних партій встановлюються, виходячи з експертної оцінки вартості того приміщення. Є затверджені ставки орендної плати. Для громадських організацій за рішенням міськвиконкому ми зробили пільгові умови — 4% від експертної оцінки приміщення. Мені не зрозуміло, чому наведені у проекті громадські організації взагалі мають нічого не платити за оренду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також