Політичні пологи

2800 0

Ми у соцмережах:

Політичні пологи

Через політичні симпатії та кулуарні домовленості обласний перинатальний центр вкотре залишається без керівника. На останній сесії облради не вистачило п’яти голосів, щоб укласти нову угоду з донедавна головним лікарем закладу Любов Ковальчук-Зарх, в якої закінчився однорічний контракт. Не проголосували за це питання дві фракції: УНП та БЮТ.

Вже не вперше депутати не можуть поділити посаду головного «перинатальника». Невдалими торік були спроби призначити на це місце Вікторію Єнікеєву — головного обласного акушера-гінеколога та Інну Гуценко, яка була головним лікарем першого пологового будинку. Минулого тижня голова обласної ради Олександр Данильчук призначив виконуючою обов’язки головного лікаря Інну Гуценко. На що деякі депутати зреагували миттєво — депутат Тарас Максименко навіть звернувся в прокуратуру області з проханням порушити проти голови облради кримінальну справу. Адже, за його словами, це розпорядження голови є незаконним, бо на сесії цей документ не затвердили, тому нині фактично продовжуються трудові відносини з колишнім головним лікарем аж до рішення наступної сесії. Як відреагує прокуратура — стане відомо згодом. Тим часом в апараті облради порушень не бачать. А от серед депутатів обласної ради є різні пояснення сьогоднішньої ситуації. Подейкують навіть, що ще рік тому дехто пообіцяв Інні Гуценко посаду головного лікаря перинатального центру і до сьогодні прагне втілити це в життя. Фракція УНП, в свою чергу, бажає бачити на цій посаді пані Єнікеєву. Однак, за попередньою інформацією, обласна державна адміністрація на наступну сесію знову вноситиме подання на призначення керівником медзакладу Любов Ковальчук-Зарх.

Денис БУЛГАК.

Коментарі Олександр Данильчук, голова обласної ради: — Я міг би призначити виконуючим обов’язки надалі і Любов Ковальчук-Зарх, але я не можу піти всупереч рішенню сесії, яка не підтримала її на посаді головного лікаря. Віктор Матчук, голова Рівненської облдержадміністрації: — Любов Ковальчук-Зарх давався рік на виконання певних кваліфікаційних умов. І вони сьогодні виконані. Хто має очі, той бачить, що змінилося у перинатальному центрі і в яку сторону. Тому треба відкласти особисте, бо так ми далеко зайдем — почнемо з Ковальчук-Зарх, а завершимо Семанівим. Я би просив кожного судити по його справах. Микола Кучерук, голова фракції БЮТ в обласній раді: — Головне, що перинатальний центр функціонує і колектив сформовано. Тож хто там буде головним лікарем — сьогодні не найголовніша проблема. Питання керівника гостро стояло рік тому, коли ми тільки налагоджували роботу медичного закладу. Сьогодні ж центр працює, і за це ми дякуємо. Не вийшло цього разу призначити пані Ковальчук-Зарх, можливо, вдасться наступного. Мирослав Семанів, депутат облради від УНП, головний лікар обллікарні: — Фракція УНП вирішила не підтримувати Любов Ковальчук-Зарх, тому що минулого року її було призначено шляхом обману та без паспорта на руках.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також