Політика і сільський клуб на Рівненщині

1682 0

Ми у соцмережах:

Політика і сільський клуб на Рівненщині

Стару будівлю клубу у селі Суськ, що був на балансі Деражненської територіальної громади, приймали нещодавно у власність області. Це питання було дуже важливе для голови ради Сергія Кондрачука, який має намір зробити у клубі центр національно-патріотичного виховання.

Однак проти виступила фракція «Слуги Народу», опозиційна до голови, який є представником «ЄС». Голова облради ці кулуарні протистояння назвав «хрестоматійним прикладом боротьби, яка триває в області між політичними силами».

Завдяки 39 голосам депутатів недіючий сільський клуб таки прийняли у власність області, а у бюджеті на виготовлення документів для початку ремонтних робіт передбачено 2 мільйони гривень.

Віталій Коваль, голова Рівненської ОДА:

Для мене було дуже важливо дотриматися балансу в бюджеті. Позиція фракції «Слуги Народу» щодо цього сільського клубу була чітка — спочатку об’єкт треба привести до нормального стану, а тобі брати його з Деражненської громади на утримання області.

Сергій Кондрачук, голова Рівненської обласної ради:

Моїм розпорядженням було створено робочу групу з програми національно-патріотичного виховання. Понад 30 спеціалістів її розробляли. Цього року була проведена значна кількість заходів. Коли у нас відбуваються певні політичні торги, то мої опоненти одразу нагадують про програму національно-патріотичного виховання та говорять, що будуть її «рубати». Щодо Деражного, то там є сільський клуб, який використовують лише раз в кілька років, коли відбуваються вибори. Неподалік клубу знаходиться рідне село Ніла Хасевича. Тобто це місце було колискою УПА. Є ідея взяти це приміщення на баланс обласної ради, щоб зробити там щось на зразок пластового центру для виховання патріотичної молоді. Однак деякі політичні партії були проти.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також