Політприкид на осінь

1601 0

Ми у соцмережах:

Політприкид на осінь

Жінки-політики витрачають на обновки по кілька тисяч євро за сезон, але запевняють, що це недорого. Як діти в школу, політики готуються до нового сезону, купуючи «форму» — нове вбрання. Але, очевидно, позначилася криза, і навіть найзапекліші політичні модниці обмежилися, за їхніми словами, кількома новими речами. У політиків першого ешелону зміни помітніші.

ЮЩЕНКО Перша леді країни вже п’ять років, починаючи з дня інавгурації її чоловіка, замовляє речі львівському дизайнеру Роксолані Богуцькій, вартість вбрань у якої досягає іноді 3 тисяч євро. «Катерина Михайлівна поки не має наміру змінювати свій стиль, у якому переважають етнічні мотиви, — говорить Роксолана Богуцька. — Як правило, вона замовляє вбрання до визначених дат і відповідно до протоколу». За ці роки Катерина Ющенко замовила в Богуцької 10 колекцій, з яких п’ять — до Дня незалежності. «Речі шиються іноді до трьох місяців. Спочатку ми визначаємо образ, підбираємо малюнок вишивки, який відповідає етнічним мотивам якоїсь визначеної частини України. До наряду підбираємо аксесуари і сумочку. Катерина Михайлівна у виборі образу — повноцінний партнер, у неї гарний смак. А взуття вона підбирає сама», — говорить Богуцька. Щоправда, цього року на параді Катерина Ющенко з’явилася в білому платті з фіолетовими і рожевими візерунками роботи молодого дизайнера Олесі Теліженко, до якої звернулася вперше. Робота Олесі коштує порівняно недорого — до тисячі гривень. А от на прийомі в заповіднику «Софія Київська» перша леді була в платті зі сріблястого шовку від Богуцької.

БОГАТИРЬОВА Нові лінії у вбранні — і в секретаря РНБО. Дизайнери пов’язують це зі зміною іміджмейкера. У святкові дні вона вразила новим вбранням — скромним платтям бірюзового кольору і кораловим мереживним літнім пальто від дизайнера Наймана Маркуса вартістю до $5 тис.

ЛЯПІНА У цьому сезоні, мабуть, найбільше всіх здивувала нардеп від НУНС Ксенія Ляпіна: вона схудла на 18 кг (!) і поміняла стиль з ділового на радикально молодіжний. Хоча запевняє, що за кількістю речей її гардероб змінився незначно. Одяг Ляпіній пропонує винятково модельєр, сама Ксенія тільки дає згоду. Боксун придумує нове вбрання і перешиває те, що вже є. Ксенія запевняє, що це коштує недорого — до 2 тис. грн. «Я не можу дозволити собі витрачати багато грошей. Це неправильно і неетично. Я не бізнесмен, а бюджетник. І мій дрес-код не дозволяє носити надто дорогих речей», — вважає Ксенія. Зате рік тому нардеп змінила перукаря. Тепер її стриже і підбирає колір волосся перукар із салону Дюденка (коштує до 400 грн. — Авт.).

УЛЬЯНЧЕНКО Зміни в стилі з’явилися й у глави Секретаріату Президента — плаття приталеного силуету замість вільного покрою, що її розширював. На святкуванні Дня незалежності вона з’явилася в білому платті з тасьмою кольору бірюзи.

КІЛЬЧИЦЬКА Перший заступник столичного мера Ірена Кільчицька оновлює гардероб під настрій. «Я не прив’язую купівлю речей ні до яких сезонів, тим більше політичних. Але виглядати по-новому можна, зробивши нову композицію з чотирьох речей, три з яких зі старих колекцій», — говорить Ірена. З новинок у Європі, де вона нещодавно відпочивала, вона нічого не підібрала, окрім джинсів. «Я лише купила дві пари по 50 доларів однієї з моїх улюблених марок, які носить прогресивна молодь. Вони мені більше подобаються і краще сидять, ніж джинси відомих марок вартістю 2 тисячі євро», — розповідає вона. Підбираючи гардероб, Кільчицька обходиться без стилістів: «У мене гарний смак», — вважає вона. На роботі Ірена віддає перевагу класичному діловому одягу, а поза роботою — джинсам. У київській мерії її бачили у вбранні від Chanel, Christian Dior, Dolce Gabbana. «Я вважаю, що акцент завжди повинен бути на взутті і сумках. Ось, наприклад, влітку я придбала кілька пар нових туфель».

БЕРЕЖНА Ірина Бережна з’явилася на людях після вагітності (вона народила два місяці тому) в оновленому вигляді — схудла, у чорній облягаючій сукні, і з новою зачіскою каре. Бережна придбала кілька суконь, кілька блузок і взуття, але багато речей купувати не збирається. «У мене досить великий гардероб, який дозволяє завжди виглядати відповідно до дрес-коду, але в той же час ефектно. Для того щоб оновити стиль, мені досить придбати нову пару взуття, пари блузок і аксесуарів. Я не користуюся послугами стилістів, а довіряю власному смаку», — зізналася Ірина. З одягу Ірина віддає перевагу молодим англійським, американським і бельгійським дизайнерам. «Мені подобається обирати одяг комфортний, стильний і не зухвалий. Але ніколи не витрачаю на це занадто багато часу і грошей. Ще дуже люблю аксесуари — хустки, сумки, пояси, окуляри, рукавички», — розповідає вона.

КОРОЛЕВСЬКА Нардеп з БЮТ до нового політичного сезону придбала кілька суконь з колекції Макквін і Стелли Маккартні, а також біжутерію від Діор і Шанель. Ціни нардеп не називає. Але, наприклад, вбрання від Макквін коштують до 10 тисяч гривень, а біжутерія від Діор — до кількох тисяч євро. Королевська зізнається, що любить брендові речі. Наталя запевняє, що її шафа від речей не ломиться: «Частина гардероба в Луганську, частина в Києві, я періодично їх перевожу. У мене гардероб невеликий, хоча багатьом здається, що речей багато. Просто вони взаємозамінні. Я можу навіть взяти якісь речі в мами — у неї ідеальний стиль». На роботі Королевська віддає перевагу винятково класиці, а в неробочий час — джинсам.

ТИМОШЕНКО Лідер БЮТ за останній місяць двічі здивувала всіх — своєю появою на відкритті стадіону «Донбас Арена», а також на фестивалі в Скадовську в джинсах і молодіжних блузках, причому її фірмова коса була не вкладена, як завжди, а звисала. Як кажуть джерела в БЮТ, Тимошенко готує ще багато іміджевих сюрпризів на період президентської кампанії. У чому фішка, ніхто не зізнається, але кажуть, що зміни в стилі повинні підкреслити її демократичність. У тому, що будуть новинки в Тимошенко, зізнався і дизайнер прем’єра Айна Гассе, але розсекретити обновки завчасно не захотіла. Дизайнер Андре Тан впевнений, що коса навколо голови прем’єра повернеться на своє місце. «Змінювати свій вигляд періодично треба, що і зробила Тимошенко. Тепер вона «Леся Українка». Коли почнуться формальні зустрічі, коса повернеться».

БОНДАРЕНКО ”Регіоналка» Олена Бондаренко до нового сезону придбала дві кофтинки і дві легких сукні. За її словами, вони не брендові, оскільки вона — прихильниця демократичних марок. «Одяг і взуття я купую тільки в Україні — у Києві або Донецьку, на своїй малій батьківщині. Коли я чую, що краще купувати речі за кордоном, так, мовляв, дешевше, мовчки посміхаюся: так можуть міркувати тільки люди, в яких грошей кури не клюють. А я живу на зарплату парламентаря, це більше, ніж у середньостатистичного українця, але все одно не дозволяє ганятися за брендами», — розповідає вона. Бондаренко говорить, що для неї одяг ніколи не був пріоритетом. «Я комбіную речі різних сезонів і віддаю перевагу класиці — чорні або сірі штани, строгі спідниці. Люблю шийні хустки, одну з них — ніжно-пісочного кольору — носила ще моя бабуся. Люблю брошки: наприклад, одна є з бабусиної колекції».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також