Рівнянка переказала гроші аферистам

2071 0

Ми у соцмережах:

Рівнянка переказала гроші аферистам

Жертвою аферистів стала 41-річна рівнянка. 17 березня вона звернулась до поліції із заявою, що переказувала гроші колезі, але обліковий запис останньої виявився фейковим.

На один із месенджерів заявниці надійшло повідомлення нібито від колеги із проханням переказати тисячу гривень. Жінка хотіла з’ясувати — для кого потрібні кошти і що сталося, але у відповідь прийшло — терміново. Тож рівнянка переказала на вказаний картковий рахунок відповідну суму.

Однак спілкування на цьому не закінчилося: «колега» після отримання грошей вже просила три тисячі гривень допомоги. Крім того, звернула увагу, що у повідомленнях було чимало помилок і російські букви. Це вже і насторожило потерпілу, якій за декілька хвилин із попередженням про фейковий акаунт зателефонувала його власниця.

З’ясувалося, невідома особа вдалася до шахрайських дій, використавши фото, ім’я та прізвище.

Відділ комунікації поліції Рівненської області радить: перед тим, як переказувати гроші для потерпілих чи просто знайомих через месенджери — впевніться в озвученій інформації та зателефонуйте особисто тому, хто просить про допомогу.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також