Поліцейські запевняють, що марно їм давати хабарі. Не візьмуть!

1421 0

Ми у соцмережах:

Поліцейські запевняють, що марно їм давати хабарі. Не візьмуть!

Із початку року поліцейські області за фактами пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди відкрили 58 кримінальних проваджень. У більшості випадків правопорушники пропонували правоохоронцям хабар за уникнення адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Сьогодні, 19 серпня, о третій ночі у поле зору екіпажу патрульної поліції потрапив мотоцикліст, який підозріло маневрував на вулиці Бєлгородській у місті Сарни. Під час спілкування із 20-річним водієм, місцевим жителем, виявилося, що той має явні ознаки алкогольного сп’яніння. Це і підтвердив результат освідування: 3.23 проміле. У хлопця були відсутні посвідчення водія та реєстраційний документ на транспортний засіб.

Коли патрульний поліцейський розпочав оформлення адміністративних матеріалів, правопорушник запропонував йому неправомірну вигоду в сумі 300 доларів. Для документування кримінального правопорушення на місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка вилучила три купюри номіналом по 100 доларів і доставила молодика для надання пояснень у Сарненський відділ поліції.
 

За фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі слідчі розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 8500 до 12750 гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

На 20-річного сарненця винесли також і постанову за частиною 1 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення та склали протокол частиною 1 статті 130 КУпАП. Тож, окрім у рази більших фінансових витрат йому також загрожує і кримінальна відповідальність.
 

Учора, 18 серпня, неправомірну вигоду поліцейським пропонували ще двоє правопорушників. У Рівному на вулиці Соборній нетверезий водій автомобіля «Renault Master» допустив зіткнення із припаркованим авто «Renault 19». Транспортні засоби отримали механічні пошкодження. За уникнення адмінвідповідальності запропонував патрульним грошові кошти в сумі 4 тисячі 400 гривень.

А у Млинівському районі у селі Велика Городниця група реагування патрульної поліції за порушення правил обгону зупинила мікроавтобус «Renault Trafic» під керуванням 35-річного жителя Волинської області. Під час перевірки документів у водія був також відсутній поліс обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. За вчинені правопорушення кермувальник запропонував та передав 500 гривень хабара.

Поліцейські звертаються до громадяніз застереженням: не вдавайтесь до подібних необдуманих кроків та  зважайте, що, пропонуючи неправомірну вигоду за уникнення адміністративної відповідальності, у вашій біографії може додатися ще й і кримінальна.

За повідомленням відділу комунікації поліції Рівненської області


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також