Поліцейські запрошують долучитися до флешмобу, щоб разом діяти проти насильства

883 0

Ми у соцмережах:

Поліцейські запрошують долучитися до флешмобу, щоб разом діяти проти насильства

Під час заходу, який проходитиме 8 грудня на Театральній площі у Рівному, усі охочі зможуть дізнатися про види домашнього насильства, можливі дії при будь-яких його проявах, про поліцейські заходи під час реагування на домашнє насильство.

Інформаційно-просвітницький захід відбудеться у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»завтра та триватиме на Театральній площі з 11-ї до 13-ї години.

Для привернення уваги громадськості до проблеми подолання насильства, формування свідомості громадян щодо нетерпимого до нього ставлення, а також підвищення рівня обізнаності населення там буде представлено декілька пізнавальних локацій.

Учасники заходу: управління патрульної поліції в Рівненській області, департамент соціального захисту населення РОДА, Рівненський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; служба у справах дітей Рівненської обласної державної адміністрації; регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області; управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації; громадська організація «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».

Громадські організації та соціальні служби консультуватимуть громадян щодо протидії насильству, а фахівці надаватимуть і правову допомогу. Не лишатесь осторонь, прийдіть, щоб разом діяти проти насильства.

Нагадаємо, що цьогоріч поліцейські Рівненської області винесли 419 термінових заборонних приписів. Відповідальність за вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування передбачена статтею 1732 Кодексу України про адміністративні правопорушення та передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від 10 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк від 30 до 60 годин, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб. Цьогоріч за 11 місяців 2019 року поліцейські склали 3341 протокол.
Рішення про видачу обмежувального припису або про відмову у видачі обмежувального припису приймається судом на підставі оцінки ризиків. (терміном від 1 до 6 місяців). Суди Рівненщини винесли 9 обмежувальних приписів відносно кривдників.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також