Поліція повідомила Рівненську АЕС про можливий терористичний акт

732 0

Ми у соцмережах:

Поліція повідомила Рівненську АЕС про можливий терористичний акт

28 грудня 2021 р. о 10:19 від чергового Вараського районного відділу поліції надійшло повідомлення про загрозу здійснення акту ядерного тероризму (диверсії) стосовно ВП «Рівненська АЕС».

 Про це повідомили на Рівненській АЕС.

За фактом повідомлення було зібрано антитерористичний штаб РАЕС, проінформовано територіальні органи поліції та СБУ, ДП «НАЕК «Енергоатом», Держатомрегулювання, ПрАТ НЕК «Укренерго» (регіональний диспетчерський центр західного регіону), ДПРЗ-2 ДСНС, вжито заходів щодо посилення фізичного захисту та охорони об’єктів електростанції.

З метою перевірки цієї інформації відповідними службами було проведено огляд основного обладнання реакторних відділень енергоблоків №№ 1-4, приміщень та будівель електростанції, периметру захищеної зони та прилеглої території, особливо важливих об’єктів РАЕС за межами захищеної зони.

У результаті проведеного огляду не виявлено заборонених предметів (вибухових пристроїв та ін.), які можуть бути використані в диверсійних цілях.

Рівненська АЕС працює у штатному режимі. Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також