Поліція: закатував вівчарку, бо задушила кілька курей

1795 0

Ми у соцмережах:

Поліція: закатував вівчарку, бо задушила кілька курей

На Кореччині за фактом жорстокого поводження із твариною відкрито кримінальне провадження.

Інформацію про ймовірне знущання над собакою у селі Морозівка, яка від отриманих травм загинула, виявили поліцейські під час моніторингу мережі Інтернет учора, дев’ятого грудня. Відомості за цим фактом одразу були внесені до Єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. У ході першочергової перевірки повідомлення, працівники поліції з’ясували, що подія мала місце в обідню пору восьмого грудня.

Правоохоронці встановили, що молода вівчарка проживала на місцевій пилорамі, власник якої приглядав за псом. Того дня собака задушила чотири курки 55-річного жителя села Морозівка та ще дві – у його сусіда.

Це розлютило 55-річного чоловіка, отож він заманив вівчарку до себе на подвір’я та двічі вдарив її по голові металевою арматурою. Як пояснив поліцейським господар будинку, собака впала, однак була жива. Вранці наступного дня чоловік відвіз пса до пилорами. Зважаючи на травми, власник підприємства вирішив застосувати евтаназію та придбав відповідний укол.

Відповідно до розтину, від удару у вівчарки стався перелом черепу, внаслідок чого випало око.

Дослідивши обставини події, слідчі Корецького відділення поліції за цим фактом внесли відомості за частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами). Наразі 55-річний житель села Морозівка спілкується з поліцейськими. Вирішується питання про повідомлення йому про підзору у вчиненні злочину. 

Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає покарання -  арешт строком до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також