Поліція запевнила, що охоронятиме ділянки фірми, яка видобуватиме бурштин

983 0

Ми у соцмережах:

Поліція запевнила, що охоронятиме ділянки фірми, яка видобуватиме бурштин

Працівники поліції Рівненщини намагатимуться запобігти старателям незаконно видобувати бурштин на ділянках легальної фірми.

Нагадаємо, що 24 листопада поліцейські здійснили рейди на урочища Гальбин Сарненського району та Сохи – Дубровицького району та вилучили мотопомпи, знаряддя для незаконного видобутку бурштину.

«Одне із товариств із обмеженою відповідальністю, яке отримало спецдозвіл на такий видобуток, оприлюднило інформацію, що в ніч із 23-го на 24 листопада невідомі особи здійснюють незаконний видобуток бурштину-сирцю в урочищі Гальбин поблизу села Олексіївка Сарненського району, що відноситься до Клесівського лісництва, — повідомив Руслан Стрельбіцький. — За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України. І вже під час профілактичного відпрацювання наступного дня було викрито осіб, які здійснювали незаконний промисел та вилучене відповідне знаряддя. Крім того, вирішується питання про укладення угоди із поліцією охорони та взяття під охорону вказаної ділянки», - зазначає Руслан Стрельбіцький

Від початку року до поліції надійшла 871 заява щодо незаконного видобутку бурштину.

Передісторія:

Фірма, яка має право на видобуток бурштину, заявляє про атаку з боку старателів

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також