Поліція затримала чоловіка, який віз двох дівчат на продаж до Словаччини

3638 0

Ми у соцмережах:

Поліція затримала чоловіка, який віз двох дівчат на продаж до Словаччини

28 червня правоохоронці затримали 25-річного волинянина, який транспортував двох дівчат до Словаччини, щоб продати їх у сексуальне рабство.

Операцію проводили працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Рівненській області разом з УСБУ та обласною прокуратурою, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Тривалий час поліцейські у рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 149 Кримінального кодексу України, документували протиправну діяльність жителя Волинської області.

Хлопець підшуковував молодих дівчат, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, та вербував їх для роботи за кордоном.

Своїм жертвам обіцяв високу заробітну плату та безтурботне життя, а коли ті опинялися у чужій країні, то потрапляли у рабство та нескінченні борги.

За кожну “працівницю” волинянин отримував 300 євро.

Молодика затримали на міжнародному автомобільному пункті пропуску “Грушів-Будомеш” на Львівщині.

Обох дівчат, віком 20-ти і 25-ти років, повернули додому.

 Нині зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішують питання про повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі терміном до 12 років.

Слідчі дії тривають. У рамках міжнародного слідчого доручення правоохоронці встановлюватимуть роботодавців на території Словаччини, щоб їх затримати та перекрити міжнародний канал торгівлі людьми.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також