Поліція зацікавилась ялинками, соснами, лісорубами та продавцями хвойних дерев

977 0

Ми у соцмережах:

Поліція зацікавилась ялинками, соснами, лісорубами та продавцями хвойних дерев

Поліцейські Рівненщини проводять щорічні рейди у протидії незаконній порубці та реалізації хвойних дерев. Із 12 грудня правоохоронці посилили заходи контролю за місцями реалізації, зберігання та збуту хвойних насаджень.

Поліцейські перевіряють підприємців, які здійснюють продаж хвойних дерев, автомобілі, які їх перевозять, а також виявляють продавців, які реалізують ялинки та сосни у невстановлених для цього місцях.

Із початку відпрацювання на території Рівненської області правоохоронці провели 162 рейди.

За порушення правил торгівлі і незаконну порубку складено 18 адмінматеріалів та вилучено близько 20 незаконно зрубаних дерев.

Поліція нагадує: хвойні дерева, призначені для вирубки, вирощуються на спеціальних «плантаціях новорічних ялинок» у лісгоспах. На кожне дерево чіпляється спеціальне маркування – бирка зі штрих-кодом, на якій міститься інформація про нього: вид, параметри, де вирощувалось.

За незаконну порубку лісових культур та молодняку правопорушників притягують до адміністративної відповідальності за статтею 65 КУпАП. Санкція статті передбачає штраф від 510 до 1020 гривень на громадян, а від 850 до 5100 гривень — на посадових осіб.

За порушення правил торгівлі на ринках, передбаченого статтею 159 КУпАП, накладається штраф на громадян від 17 до 51 гривні, на посадових осіб - від 51 до 119 гривень.

Торгівля з рук у невстановлених місцях (стаття 160 КУпАП) тягне за собою накладення штрафу від 17 до 119 гривень з конфіскацією предметів торгівлі або без такої, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також