Поліція звинуватила рівнянку у неналежному виконанні материнських обов’язків, але не надала доказів

853 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Наприкінці червня цього року поліцейські склали на 43-річну рівнянку адміністративний протокол за неналежне виконання обов’язків щодо виховання 10-річного сина. Нібито, малолітній вчиняв хуліганські дії та нецензурно висловлювався про інших людей.

Оскільки місцевий суд визнав рівнянку винною та наклав на неї адміністративне стягнення у вигляді попередження, жінка оскаржила судове рішення до Рівненського апеляційного суду, просила його скасувати, а провадження закрити у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що апеляційну скаргу рівнянки задоволено: 

- Матеріали справи не містять жодних доказів, які б свідчили про ухилення матері від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання сина, а також про наявність будь-яких протиправних дій у день складання поліцейськими адміністративного протоколу.  Потерпілі та свідки подій та обставин в адміністративному протоколі, який за своєю правовою природою не є самостійним беззаперечним доказом, взагалі не зазначені.  Уся доказова база адміністративного провадження ґрунтується на письмових поясненнях та колективних заявах мешканців будинку, в якому проживають мама з сином. Вони суперечать одне одному. Суд апеляційної інстанції скасував постанову місцевого суду, а провадження у справі відносно апелянтки закрив у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також