Поліцію Рівненщини очолив полковник — «не сепаратист»

2939 0

Ми у соцмережах:

Олексій Камишанський

Про те, що Валерію Самчуку недовго залишилося керуватиме обласним управління поліції на Рівненщині, говорили уже більше року. Полісмена стало підводити здоров’я, а потім він ще й важко перехворів коронавірусом. Однак заміну для нього знайшли нещодавно — аж у Луганській області.

Несподівано 17 листопада до Рівного приїхав голова Національної поліції України Ігор Клименко. Зібравши працівників обласного управління, яке знаходиться на вулиці Хвильового у Рівному, зачитав наказ про призначення полковника Олексія Камишанського начальником ГУ НП в Рівненській області.

Така секретність пояснюється кількома факторами. По-перше, під час карантинних обмежень не хотіли оголошувати про цю подію, щоб не збирати багато людей в одному приміщенні. По-друге, чомусь вирішили, що призначення начальника поліції саме з Луганська могло збурити певних так званих активістів — щоб уникнути можливих пікетів, про нове призначення й дочасно не афішували. Щоправда, нічого з того, чого очікували, не сталося.

Але наступного дня після призначення Олексій Камишанський скликав прес-конференцію і найперше почав запевняти, що «він не сепаратист»:

Народився у 1980 році в Луганську, де закінчив Академію внутрішніх справ. У громадськості є багато питань щодо того, що я мешканець Сходу України. Однак хочу, щоб усі знали. В травні 2014 року я покинув свій дім та одним із перших виїхав з окупованої території. До кінця 2016 року виконував свої обов’язки на території Луганської області.

На запитання, що робитиме із підлеглими, які порушили закон, він відповів наступне:

Якщо працівник поліції на Рівненщині вчинить злочин, то його звільнять протягом 24 годин. Адже на ньому лежить більше відповідальності, ніж на звичайних громадянах. Хай потім судиться.

Олексій Камишанський відразу ж заявив, що найперше займеться кадрами:

— Всі фахові працівники будуть працювати на своїх місцях. Однак буде вдосконалена структура карного розшуку та груп швидкого реагування. Хочу покращити й матеріально-технічну базу забезпечення поліцейських.

Очевидно, зміни стосуватимуться й заступників — їх зараз у начальника поліції четверо.

Наразі, за словами полковника, він орендує кімнату в готелі та підшуковує собі квартиру в Рівному. Коли знайде житло, то його сім’я із Сєвєродонецька переїде до Рівного.

Додамо, що Олексій Камишанський у 2017 році працював на посаді начальника відділу управління захисту економіки — спочатку в Дніпропетровській області, згодом — у Луганській. Після реформування УЗЕ Камишанський став начальником департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України в Луганській області, де й працював до приїзду в Рівне.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також