Політтехнолога Медведчука підозрюють у державній зраді

870 0

Ми у соцмережах:

Політтехнолога Медведчука підозрюють у державній зраді

Працівники СБУ вилучили речі та документи, що підтверджують його зв’язки з РФ.

Правоохоронці заочно повідомили підозру в державній зраді багаторічному соратнику, однодумцю і близькому другу Віктора Медведчука Михайлу Погребинському. Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Згідно з висновком судової психолого-лінгвістичної експертизи, висловлювання та діяльність політтехнолога були спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України.

Зокрема, в результаті обшуків працівники СБУ вилучили речі та документи, що підтверджують його зв’язки з РФ. Серед них – аналітичні матеріали щодо проведення «денацифікації та демілітаризації України».

Наразі здійснюється комплекс заходів щодо підтвердження можливого використання цих матеріалів під час планування повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Встановлено, що фігурант був пов'язаний з працівниками спецслужб країни-агресора, які діяли в Україні під прикриттям дипломатичних посад.

Він часто брав участь у пропагандистських програмах на російському телебаченні та очолював групу політтехнологів і політичних експертів, які систематично:

▪️ готували аналітичні записки щодо суспільно-політичної обстановки в Україні;
▪️ надавали пропозиції для посилення російського впливу в суспільстві.

Читайте також: У Росії не планують обмінювати Медведчука на українських військових

У хатньої робітниці Медведчука знайшли пів мільйона доларів


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також