Полковнику Зарічнюку однаково, яка влада, стара чи нова, скоїла злочин

2391 0

Ми у соцмережах:

Полковнику Зарічнюку однаково, яка влада, стара чи нова, скоїла злочин

24 серпня минає півроку, як на посаду начальника обласного управління міліції міністр МВС призначив Григорія Зарічнюка. Полковник вважає, що за цей час завдяки проведеній міліцією роботі на Рівенщині вдалося зберегти загалом стабільну оперативну обстановку. Зустрівшись з журналістами, Григорій Зарічнюк розповів про резонансні кримінальні справи, розкриті цьогоріч, та заявив, що йому однаково, яка влада — нова чи стара, скоїла злочин, якщо його виявлять — злочинець буде неодмінно покараний.

На Рівенщині працюватиме «Сова» За сім місяців цього року на Рівенщині розкрито 270 злочинів, скоєних у минулі роки, а це на 9,3 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року. 247 із цих злочинів — загальнокримінальної спрямованості, 23 — економічних, 2 — навмисні вбивства, 13 — шахрайства, 7 — розбої. Зокрема, розкрито вбивство Руслана Ксендзика, яке було скоєне 18 липня 2002 року у приміщенні офісу одного рівенського приватного підприємства. Підозрюваному вдалося втекти за межі України, проте його затримали за скоєння злочину в Росії, вТюменській області. Підозрюваний був етапований в Рівне. З ним проведено всі необхідні слідчі дії, в результаті яких встановили, що саме він, житель Рівенського району Андрій С., скоїв вбивство Ксендзика, завдавши йому кілька ударів по голові бейсбольною битою. Кримінальну справу за фактом навмисного вбивства відправлено до суду. До речі, міністр МВС Юрій Луценко організував в Україні спецпідрозділ «Сова». До його складу увійшли відставні працівники міліції, які візьмуться за розслідування старих «висяків» — нерозкритих злочинів. — Умови такі: розкриваєш злочин, доводиш його до суду, одержуєш дві, п’ять тисяч гривень, — заявив Луценко. «Сова» вже з’явилась і на Рівенщині. Цим спецпідрозділом керує полковник Ігор Запорожченко, оперативник із чималим досвідом роботи в карному розшуку. Штаб спецпідрозділу розташований в обласному управлінні міліції. Начальник УМВС України в Рівенській області Григорій Зарічнюк покладає на «Сову» великі надії, зокрема, сподівається, що старим мудрим оперативникам вдасться нарешті розкрити і вбивство колишнього директора продринку Володимира Новосада, і інші резонансні злочини, які досі залишаються в категорії «висяків».

Політичних замовлень міліція не виконує Начальник обласного управління міліції Григорій Зарічнюк заявив журналістам, що міліція Рівенщини будь-яких політичних замовлень, як стверджують деякі чиновники, не виконує і виконувати не буде. І за міським головою Віктором Чайкою його підлеглі не стежили і стежити не будуть. А стосовно затримань підозрюваних на три доби в ізолятори тимчасового тримання, то пан полковник їх вважає цілком виправданими: — Розслідування багатьох кримінальних справ могло б вже давно закінчитись, якби підозрювані не лежали місяцями у лікарнях, — каже Григорій Зарічнюк.

Облрада також під прицілом слідчих Наприкінці червня було порушено кримінальну справу за фактом заволодіння коштами резервного фонду обласного бюджету шляхом зловживання службовим становищем державними службовцями обласної ради та обласної адміністрації. — У справі фігурують колишні голова облради Данило Корилкевич, керуючий справами облради Ігор Якубець, завідуючий відділом облради Сергій Мацюк, начальник головного фінансового управління ОДА Яків Редько та інші посадовці. В період з 2000 до 2001 року за рахунок резервного обласного фонду, обласна рада придбала 8 квартир. Зараз прокуратура проводить перевірку законності виділення коштів, — повідомив журналістам полковник Григорій Зарічнюк.

Кому допомагав фонд «Допомога»? Прокуратура області порушила кримінальну справу за фактом розкрадання коштів обласного фонду «Допомога». — Протягом 2004 року для надання грошової допомоги населенню головному управлінню праці і соціального захисту населення з обласного бюджету було виділено 1 млн.305 тис 203 грн. Виявлено нецільове використання 3 тис.650 грн., — повідомив полковник Зарічнюк. Стосовно законності використання решти суми проводиться перевірка.

П’ять працівників РАЕС потрапить на лаву підсудних Полковник Зарічнюк переконаний, що у вересні всі справи про злочини, виявленні під час минулих виборів Президента України, потраплять в суд. І серед них — справа, порушена проти працівників РАЕС, які під час другого туру голосування на виборчих дільницях №55 у Рівному, №1 — у Дубні, №43 — у с.Полиці Володимирецького району та в с.Балашівка Березнівсього по чотири рази здійснювали своє «волевиявлення». По справі проходить 5 працівників «атомки».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також