Пологовий у Рівному перейменують в перинатальний

1226 0

Ми у соцмережах:

Пологовий у Рівному перейменують в перинатальний

Невдовзі у Рівному діятиме два перинатальних центри. Окрім обласного на вул. Міцкевича, тепер офіційно з’явиться ще й міський — змінить назву пологовий будинок. Медики пояснюють, що заклад уже і так відповідає ІІІ рівню перинатальної допомоги, а також має сучасну матеріально-технічну базу та хороші кадри. Заодно це дасть змогу брати участь у грантових програмах для перинатальних центрів.

Лариса Обуховська, в.о. керівника управління охорони здоров’я:

— У закладі функціонує 18 структурних підрозділів. Надає спеціалізовану стаціонарну та амбулаторну медичну допомогу, в тому числі екстрену, акушерсько-гінекологічну та неонатологічну — необхідну для діагностики та лікування гінекологічних хвороб, медичного контролю за перебігом вагітності, ведення пологів і післяпологового періоду, незалежно від місця реєстрації та проживання. З моменту створення у 1991 році пологовий будинок № 2 прийняв понад 67 тисяч пологів. Щороку до нас звертається майже тисяча жінок з інших областей. За кількістю пологів у 2022 році мали 6 місце по країні та перше місце по області. На 2023 рік підписаний договір з Національною службою здоров’я України за 8 пакетами, що є найвищим показником для монопрофільного закладу. Пологовий будинок пройшов сертифікацію ДСТУ ISO 9001:2015 та має вищу акредитаційну категорію. На його базі також діють кафедри Луганського державного медичного університету.

Також це єдиний заклад на Рівненщині, де з вересня 2021-го проводиться амніоцентез під час вагітності. Наявний перший в області (та єдиний серед комунальних та державних закладів охорони здоров’я по Україні) аналізатор варіантів хромосом, що дозволяє проводити хромосомні дослідження жінкам та чоловікам, а також плоду на різних етапах його розвитку. Працюють над створенням відділення екстракорпорального запліднення та над організацією структурного підрозділу з надання реабілітаційної допомоги жінкам.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також