Польща вже відгородилась від Білорусі «стіною»

1255 0

Ми у соцмережах:

Польща вже відгородилась від Білорусі «стіною»

У Польщі будівельники завершили спорудження 140 км відрізка загородження на кордоні з Білоруссю, і вже розпочалася здача в експлуатацію перших ділянок “стіни”.

Про це повідомила у Твітері Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ. 

- Перші ділянки збудованого загородження на кордоні здано в експлуатацію. Триває прийом решти ділянок. Прольоти вже розташовані на ділянці довжиною 140 км, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найближчими днями розпочнеться встановлення електронного обладнання цього загородження.

 

 

Загородження заввишки п'ять метрів простягнеться на 186 кілометрів. Будівельні роботи виконують компанія Budimex (105,5 км) та консорціум фірм Unibep i Budrex (80,7 км). Загальна вартість проєкту разом із технічним оснащенням сягне 1,6 млрд злотих - близько 400 млн дол. Роботи планують завершити до 30 червня цього року.

Польський уряд з 1 липня скасовує заборону на перебування сторонніх осіб у прикордонній смузі з Білоруссю. Це пов’язано із завершенням до кінця червня будівництва загородження на польсько-білоруському кордоні.

Польща та країни Балтії торік звинуватили Білорусь та Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також