Польський експерт пояснив, чим цінні «нори Максименка»

2301 0

Ми у соцмережах:

Польський експерт пояснив, чим цінні «нори Максименка»

Рівненській підземелля на місці палацу Любомирських у парку ім. Т. Г. Шевченка, який міський голова Рівного охрестив «нормами Максименка», оглянув польський експерт Пйотр Мазур.

Поляк приїздив на запрошення начальника управління культури Тараса Максименка. Він дав свою експертну оцінку тому, що є найціннішими об’єктами на місці розкопок.

Я консультую з питань консервації у Польщі і вже 10 років працюю в цьому напрямку в Україні, - розповів Пйотр Мазур. – Таких об’єктів, як рівненське підземелля, є багато. Тим не менше, воно є цінним для вашого міста, де не так багато старих будівель. Це потенційна туристична особливість. Адже рівненське підземелля є унікальним тим, що воно знаходилося під землею і його автентичність не була порушена ніякими добудовами і реконструкціями. Так, воно не вціліло, як інші, проте в цьому і його унікальність – ми на прикладі його оголеної кладки можемо бачити усю будівельну кухню того періоду.

Пйотр Мазур долучиться до групи експертів, які консультуватимуть рівненський археологів та будівельників з питань реконструкції підземель. Детальніше про його візит читайте в спеціальному репортажі «РВ» незабаром.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також