Поляченко не дозволив виписувати з пологового будинку породіль Алчевська

1781 0

Ми у соцмережах:

Поляченко не дозволив виписувати з пологового будинку породіль Алчевська

Міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко з робочою поїздкою відвідав м. Алчевськ, де нещодавно сталася аварія теплоцентралі і без опалення залишилось 612 житлових будинків та ряд адміністративних і соціальних будівель — у тому числі декілька закладів охорони здоров’я. Серед медичних установ без опалення: базова станція швидкої допомоги, станція переливання крові, стоматологічна і фізіотерапевтична поліклініки.

Міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко з робочою поїздкою відвідав м. Алчевськ, де нещодавно сталася аварія теплоцентралі і без опалення залишилось 612 житлових будинків та ряд адміністративних і соціальних будівель — у тому числі декілька закладів охорони здоров’я. Серед медичних установ без опалення: базова станція швидкої допомоги, станція переливання крові, стоматологічна і фізіотерапевтична поліклініки. Лікарні і поліклінічні відділення котрі надають цілодобову і невідкладну допомогу, мають автономне опалення і сьогодні працюють у нормальному режимі. Юрій Поляченко відвідав медсанчастину, де знаходяться пацієнти, котрі госпіталізовані з діагнозом переохолодження чи обмороження, та пологовий будинок та провів нараду з організаторами системи охорони здоров’я міста. Для потреб Алчевська Міністерство охорони здоров’я виділило санітарний автомобіль, та медикаменти: серцево-судинні, болезаспокійливі, противірусні препарати, перев’язочний матеріал, антибіотики та вітаміни. Для міської лікарні літаком доставлено кардіологічне обладнання. У пологовий будинок міністр привіз реанімаційне обладнання для новонароджених, спеціальні дитячі кювези (бокси для новонароджених з обігрівом) та дихальну апаратуру. Міністр зазначив, що медичні установи Алчевська, незважаючи на те, що місто перебуває в ситуації надзвичайного стану, працюють у нормальному режимі. Заклади не закриваються, мобілізовані всі ресурси, хворим надається допомога у повному обсязі. Щодо пологового будинку, міністр, після розмов з породіллями, котрі розповіли йому, що не хочуть виписуватись додому через низьку температуру в квартирах, зазначив, що молодих матерів з малюками не можна виписувати і за декілька днів влада міста гарантує відновлення теплопостачання, тоді і варто виписувати породіль.

А тим часом До Алчевська вже прибули з Рівенщини дві аварійні бригади, оснащені необхідним устаткуванням, для проведення ліквідації наслідків аварії на теплопроводі. У дорозі — ще одна аварійна бригада. Про це повідомила прес-служба головного управління з питань НС та ЦЗН Рівенської ОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також