Поляки добиваються відновлення сполучення між Хелмом та Здолбуновом

2317 0

Ми у соцмережах:

Поляки добиваються відновлення сполучення між Хелмом та Здолбуновом

Мер польського Хелма звернувся до залізничної компанії PKP Intercity і в Міністерство інфраструктури Польщі з проханням вплинути на вирішення питання про відновлення залізничного сполучення між Хелмом та Здолбуновом, що на Рівненщині.

Центр транспортних стратегій ЦТС повідомляє з посиланням на Кurier Кolejowy, що у  відповідь на це міському голові Хелма нагадали, що оператором перевезень є "Укрзалізниця", яка прийняла рішення про зупинення маршруту в односторонньому порядку. 
У Міністерстві інфраструктури Польщі зазначили, що таке рішення призвело до погіршення транспортного сполучення між Польщею та Україною. Також у відомстві сказали, що ведуть наразі перемовини про відновлення цього маршруту. 
Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик повідомив, що особисто попросив міністра інфраструктури Володимира Омеляна посприяти відновленню курсування потяга. 
Нагадаємо, що з 9 червня потяг "Здолбунів-Хелм" курсував лише до прикордонного міста Дорогуськ. Причиною скорочення цього маршруту сало те, що "Укрзалізниця" та польсьска сторона не домовились про оплату податку на паливо. 
Як повідомляв директор департаменту організації внутрішніх та міжнародних перевезень "Укрзалізниці" Олександр Красноштан, поляки почали вимагати, аби УЗ платила за паливо, яким заправляють потяг, якщо його об'єм перевищує 200 літрів. В "Укрзалізниці" відмовились платити додатковий податок. 
Між Дорогуськом та Хелмом для пасажирів було забезпечено транспортування автобусом. 

Сполучення між Хелмом та Ковелем було введено ще 12 червня 2017 року, а у вересні того ж року маршрут було продовжено до Здолбунова.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також