Поляки знімають фільм про Рівненщину

1354 0

Ми у соцмережах:

Поляки знімають фільм про Рівненщину

Дубно, Острог, Рівне та Млинів стали місцем зйомок фільму, який познайомить молодь Польщі із історичними та архітектурними пам’ятками нашого краю. У результаті співпраці на екрани має вийти промоційний та інформативний матеріал на двох мовах – українській та польській.

Саме обмін знаннями української та польської молоді про культурну спадщину двох регіонів, які залучені до реалізації проєкту – Рівненщини з українського боку та Підкарпатського воєводства з польського – став основним завданням проєкту, в рамках якого відбулася зйомка екскурсій та панорам, відеооглядів Дубенського замку, Тараканівського форту та комплексу пам’яток в Острозі, Млинові та Рівному, повідомляє інформаційне агентство TEZA TV.

 

 

 

Деніс Точинський, який приїхав із польського міста Ярослав спеціально для створення кінострічки, зазначає:

Я хочу зняти фільм, який покаже атракції Дубна та його околиць. Хочу, щоб молоді люди у Польщі, які через карантинні обмеження не змогли відвідати Рівнещину і, зокрема, Дубно, познайомилися з його історичним минулим, зацікавилися, а згодом і відвідали, щоб на власні очі побачити усю цю красу”.

Зйомки стали можливими завдяки грантовому проєкту, який втілюється Благодійною організацією «Фонд громади міста Дубна «Добробут» у партнерстві із польською Фундацією імені братів Солунських – Кирила і Мефодія (м. Ярослав, Польща). Фінансову підтримку надає Польсько-українська рада обміну молоддю.

- Наступний етап стартуватиме уже у вересні, – розповідає Микола Мандзюк, голова організації БО Фонд громади міста Дубна «Добробут».

Він передбачає інтерактивне спілкування молоді для пізнання культурного надбання двох країн – України та Польщі. Ми впевнені, що цей проєкт не тільки дозволить залишити позитивні враження про нашу культуру, а й поширюватиме інформацію про Рівненщину, адже фільм буде доступним для будь-якого користувача Інтернету з усього світу”.

 

Партнерами стали також Державний історико-культурний заповідник Дубна та Управління культури і туризму Рівненської ОДА.

Учасники проєкту сподіваються, його реалізація сприятиме міжкультурному діалогу серед молоді, а також збільшуватиме кількість молодіжних ініціатив. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також