Полюховича ув`язнили за замах на вбивство єгеря на Поліссі

346 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Кузнецовський міський суд виніс вирок Миколі Полюховичу за замах на вбивство єгеря, який перешкоджав його незаконному полюванню. Обвинувачений двічі вистрілив у чоловіка, втім промахнувся.

Інцидент на території Олександрівського лісництва неподалік села Бір Зарічненської громади стався 17 жовтня 2014 року. Єгер ТОВ «Лісопереробна компанія» викрив на незаконному полюванні Миколу Полюховича, на що той відповів пострілами у його бік. Він стріляв із мисливської рушниці 16 калібру з відстані шести метрів. Микола Полюхович влучив у ствол зброї потерпілого, яка висіла у нього на плечі. Того ж дня правоохоронці вилучили у підозрюваного саморобний мисливський ніж.

У суді Микола Полюхович свою вину заперечив, повідомляє ZAXID.NET. Розповів, що вони з потерпілим живуть по сусідству і мають неприязні стосунки ще з 2010 року. У день злочину він нібито побачив дим зі сторони села Бір і, злякавшись перекидання полум’я на батьківський будинок, попросив дружину переправити його човном через річку Стир. Коли ж Микола Полюхович потрапив на інший берег і підходив до будинку, на нього нібито напали семеро чоловіків – сусід із його братом та кумом, троє поліцейських і ще один невідомий, які били його та душили. Тоді Микола Полюхович нібито знепритомнів, а коли прийшов до тями – пішов на берег і запалив вогнище, щоб його побачила та забрала дружина, однак на нього знову напали та підкинули ніж. Стверджує, що ні в кого не стріляв і тривалий час перебував на лікуванні.

Водночас потерпілий розповів свою версію подій. Він підтвердив, що мав із Миколою Полюховичем неприязні стосунки, оскільки останній тривалий час йому нібито погрожував фізичною розправою, а також був мисливцем і браконьєром. За словами єгеря, 17 жовтня 2024 року він побачив, як його сусід у плащі та чоботах, з собакою, а також рушницею під плащем їде човном через Стир. Тоді він припустив, що обвинувачений планує здійснювати незаконне полювання, тому сів в автомобіль і поїхав за ним. Дорогою він зайшов до брата, взяв рушницю, і вони поїхали мотоциклом у ліс. Там він виявив сусіда, який на вимогу зупинитися, відкрив вогонь. Потерпілий зазначив, що після інциденту відійшов на безпечну відстань і викликав правоохоронців, які пізніше затримали порушника.

16 липня суддя Тетяна Демчина визнала Миколу Полюховича винним у замаху на умисне вбивство та призначила покарання - сім років позбавлення волі. Крім того, обвинувачений має заплатити 12 205 грн компенсації потерпілому, а також 11 943 грн за судові витрати. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також