Помер колишній Папа Римський Бенедикт XVI

639 0

Ми у соцмережах:

ФОТО- GETTY IMAGES

Бенедикт XVI помер у своїй резиденції у Ватикані у 95 років, майже через десять років після того, як пішов у відставку через хворобу. Він очолював католицьку церкву менш як вісім років. У 2013-му залишив пост. Востаннє до того у відставку подавав Папа Григорій XII у 1415 році. Бенедикт провів свої останні роки в монастирі Mater Ecclesiae у стінах Ватикану. Його наступник Папа Франциск часто відвідував його там. Хоча колишній понтифік певний час хворів, Святий престол заявив, що його стан погіршився через похилий вік. Експапа визнав, що помилився, коли розглядали справи про розбещення дітей Папа Франциск визнав факт сексуального насильства у церкві У середу Папа Римський Франциск закликав на своїй останній цьогорічній аудієнції у Ватикані "помолитися особливою молитвою за Папу Бенедикта", який, за його словами, дуже хворий. Йозеф Ратцінгер народився у Німеччині. Увійшовши на Святий престол, він взяв ім'я Бенедикт. У 2005 році йому було 78 років, коли він став одним із найстаріших Пап, яких коли-небудь обирали. За його каденції католицька церква стикалася зі звинуваченнями, судовими претензіями та звітами щодо десятиліть жорстокого поводження з дітьми з боку священників. Раніше цього року колишній Папа Римський визнав, що були помилки у розгляді справ про насильство, коли він був архієпископом Мюнхена між 1977 і 1982 роками.

Про це повідомляє ВВС NEWS Україна.

Він очолював католицьку церкву менш як вісім років. У 2013-му залишив пост. Востаннє до того у відставку подавав Папа Григорій XII у 1415 році.

Бенедикт провів свої останні роки в монастирі Mater Ecclesiae у стінах Ватикану.

Його наступник Папа Франциск часто відвідував його там.

Хоча колишній понтифік певний час хворів, Святий престол заявив, що його стан погіршився через похилий вік.

У середу Папа Римський Франциск закликав на своїй останній цьогорічній аудієнції у Ватикані "помолитися особливою молитвою за Папу Бенедикта", який, за його словами, дуже хворий.

Йозеф Ратцінгер народився у Німеччині. Увійшовши на Святий престол, він взяв ім'я Бенедикт.

У 2005 році йому було 78 років, коли він став одним із найстаріших Пап, яких коли-небудь обирали.

За його каденції католицька церква стикалася зі звинуваченнями, судовими претензіями та звітами щодо десятиліть жорстокого поводження з дітьми з боку священників.

Раніше цього року колишній Папа Римський визнав, що були помилки у розгляді справ про насильство, коли він був архієпископом Мюнхена між 1977 і 1982 роками. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також