Лише втручання небайдужих змусило поліцію дізнатись справжню причину смерті 17-річного велосипедиста

27757 0

Ми у соцмережах:

Лише втручання небайдужих змусило поліцію дізнатись справжню причину смерті 17-річного велосипедиста

Чомусь падіння з велосипеда 17-річного Сергія Білогурова, що призвело до смерті, не викликало спочатку підозр в поліцейських. Цей випадок, що стався в селі Шпанів Рівненського району вночі у п’ятницю, 11 вересня, попередньо назвали смертю з причини «самопадіння».

Про смерть юнака повідомили в поліцію медики. Слідчо-оперативна група, виїхавши в Шпанів, констатувала: «виявила тіло хлопця, поруч із яким лежав велосипед, попередньо із якого він і допустив самопадіння».

Так би, можливо, й завершилась ця справа, якби небайдужі односельці не звернули на неї увагу. Один із мешканців Шпанова розповів деталі:

— У мене виникли сумніви, а чи був це нещасний випадок. Вони підтвердилися, коли ми вийшли на свідка нічної події. Він розповів, що Сергій катався на велосипеді біля свого дому, коли до нього вчепилася компанія чоловіків напідпитку. Один з них, як виявилося потім, неповнолітній, вдарив хлопчину в лице і той впав, розбивши голову. Інший підійшов і кинув велосипедом по ньому зверху. Побачивши, що хлопчина втрачає свідомість, почали надавати йому допомогу. Проте не змогли нічого вдіяти, і він помер до приїзду «швидкої». Цього свідка ми завезли в райвідділок поліції. Тільки після цього правоохоронці почали щось робити, розслідувати. Думаю, що якби ми не наполягли на цьому, то для поліції це так би й лишилося самопадінням. Адже в хлопчини тата немає. Нема кому за них заступитися.

Тим часом в поліції звітують, що провели слідчі дії і встановили, що між 17-річним хлопцем і 15-річним односельцем стався конфлікт, під час якого останній штовхнув старшого. Від удару 17-річний житель Шпанова впав на асфальт. Відповідно до лікарського свідоцтва смерть хлопця настала внаслідок черепно-мозкової травми, отриманої в результаті падіння.

Слідчі Рівненського районного відділення відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 119 Кримінального кодексу України (вбивство через необережність). Зараз поліцейські допитують свідків події та неповнолітнього.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також