Помер почесний громадянин міста Дубровиця

1316 0

Ми у соцмережах:

Помер почесний громадянин міста Дубровиця

Відійшов у вічність почесний громадянин міста Дубровиця, педагог, учасник другої світової війни, талановита і творча людина Федір Іванович Кренько.

Про це повідомили Рівненські новини.

Нагадаємо, Федора Кренька називали дубровицьким унікумом, адже міг одночасно вести до десятка різних гуртків — танцювальний, хоровий, акробатики, баяністів, радіоконструювання, радіоелектроніки, фотосправи, кінодемонстраторів. Його вистачало для всіх: він був мудрим, але вимогливим, до учнів ставився із незмінними терпінням і любов’ю, по–батьківськи звертаючись до них «синку» чи «дочко»..

У Другу світову війну Федір Кренько спершу підробляв у молочному магазині, рятуючи своїх від голоду. А під завісу війни мобілізували і його. З японської війни Федір Іванович привіз медалі «За бойо­ві заслуги», «За перемогу над Японією». А найголовніше — саме там найповніше розкрилися його творчі таланти: він освоїв фотосправу, захопився радіотехнікою, навчився грати на баяні, почав танцювати в армійському ансамблі.

Про таких, як Федір Іванович, нині кажуть self–made–man — людина, яка сама себе створила. Він заочно закінчив Московський університет культури, студіював різні книжки та журнали, вишукуючи цікавинки для себе. Його називали дубровицьким Вірським — він буквально записував у пам’яті постановки відомого колективу, побачені на сцені чи по телевізору, а потім передавав ці знання учням — його вихованці виконували найскладніші фігури українського гопака. За понад 50 років керівництва різноманітними гуртками через його руки і серце пройшли десятки тисяч учнів, іноді навіть цілими династіями.

У 2005 році, коли Дубровиця святкувала своє 1000–ліття, Федору Креньку було присвоєне звання почесного жителя міста.

Нині Федору Креньку було 93. Щирі співчуття рідним і близьким покійного.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також