Помер відомий композитор

1176 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Пішов з життя видатний український композитор і музикознавець Мирослав Скорик. Йому був 81 рік.

 Про це повідомляє «5 канал».

Народився музикант у Львові в родині відомої оперної співачки Соломії Крушельницької. Вона була сестрою його бабусі. Музичну освіту здобував у Львові.

Під час сталінських репресій сім'ю Мирослава Михайловича вислали в Сибір. Після повернення композитор продовжив навчання. Його наставником, зокрема, був і маестро Станіслав Людкевич.

Мирослав Скорик викладав у Львівській та Київській консерваторіях. Упродовж 6 років був співголовою Національної спілки композиторів України, а від 2011-го по 2016-й працював художнім керівником Київської опери.

За своє життя написав понад пів сотні музичних творів, серед яких опера «Мойсей» та саундтреки до понад 40 фільмів. Найвідоміші з них – «Тіні забутих предків», «Гуси-лебеді летять» та «Високий перевал».

Мирослав Скорик удостоєний звання Герой України. У його колекції – близько десятка державних нагород. А шедеври композитора відомі далеко за межами України.

Прощання з маестро відбудеться в середу у Патріаршому соборі УГКЦ об 11:30. У четвер о тій же годині його проведуть в останню путь у Соборі святого Юра, у Львові. А вже у п'ятницю Мирослава Скорика поховають на Личаківському кладовищі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також