Помер «золотий саксофон» Рівного

11601 0

Ми у соцмережах:

Помер «золотий саксофон» Рівного

Відійшов у вічність один із найкращих музикантів Рівного Євген Самусенко.

 Про це у Facebook повідомляє Юрій Яцика.

- Відійшов Великий майстер - «золотий саксофон», педагог, лауреат та учасник Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів та фестивалів, людина, котрій аплодували Австрія, Німеччина, Італія, Греція, Чехія, Словаччина, Болгарія, Вірменія, Білорусія, Росія та Україна - Євген Самусенко, - йдеться у повідомленні.

 Видання "Рівне-Ракурс" наводить таку коротку біографію митця:

У 1976 році Євген Самусенко закінчив Львівську консерваторію (клас кларнета). Працював солістом Львівського театру опери та балету, викладав на кафедрі духових інструментів Рівненського інституту культури, де у 1979 році заснував перший у Рівному клас класичного саксофона. З 1986 викладав у Рівненському музичному училищі, два роки стажувався у музичній академії імені Гнесіних у Москві. Брав участь у багатьох українських та міжнародних музичних конкурсах і фестивалях. Євгену Самусенку аплодували Австрія, Німеччина, Італія, Греція, Чехія, Словаччина, Болгарія, Вірменія, Білорусія, Росія.

Часто виступав у концертах як соліст симфонічного оркестру Рівненської обласної філармонії. Віртуозно володів кількома духовими інструментами: кларнетом, бас-кларнетом, флейтою, саксофонами альтом і сопрано.

Виступ Євгена Самусенка у 2019 році.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також