Померла молода письменниця зі Здолбунова

9007 0

Ми у соцмережах:

Померла молода письменниця зі Здолбунова

Перестало битися серце Ольги Заїки, 41 річної уродженки Рівного. Жінка проживала в Здолбунові і писала вірша, видала не одну збірку.

 Про це повідомляє літературне об’єднання «Поетарх» при Палаці дітей та молоді.

«Вчора, 26 листопада 2020 року, померла Ольга Заїка, яка народилася 18 червня 1979 року в місті Рівному, проживала у місті Здолбунів Рівненської області.

Тяжко хворіла та була прикута до ліжка багато років.

Закінчила Рівненську ЗОШ № 13, у якій відвідувала літературний гурток «Світанок». Згодом стала активною учасницею Народного колективу літературного об’єднання «Поетарх», що діє при Рівненському міському Палаці дітей та молоді. Керівник цього об’єднання Тетяна Іванівна Горбукова підтримувала Олю у її починаннях, допомогла дівчинці вийти на творчий шлях.

Закінчила Рівненський державний гуманітарний університет, факультет української філології.

Першу збірку Ольга видала за гроші, отримані за перемогу в міжнародному літературному конкурсі в Канаді. Решту суми вона віддала на благодійну акцію, щоб підтримати дітей з ДЦП.

Ольга Заїка, також відома під псевдонімом Владислава Шліменг, є авторкою поетичних книг «Соло не звідки» («Волинські обереги», 2006 р.), «Гобелен» (ВАТ «Рівненська друкарня», 2009 р.), «Голос серця» (ВАТ «Рівненська друкарня», 2009 р.). У травні 2019 року було видано книгу «Фенікс. Вибране», яка містить понад 80 поезій, написаних у різні роки. Також її твори були надрукованні у інклюзивній книзі «Торкнутися слова. Це можливо!» (ВГО ГУД, 2020 рік).

Ольга безмежно любила життя, Україну, людей, високо цінувала красу і правду, палко ненавиділа зло, духовну обмеженість і байдужість. Вона щедро обдаровувала людей теплом і світлом своєї доброї і чесної душі.

Світла та Вічна Пам'ять! Царство Небесне! Щирі співчуття рідним та друзям».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також