Помилка Каррераса

2500 0

Ми у соцмережах:

Помилка Каррераса

Наприкінці грудня в Україну з останнім концертним туром приїздив всесвітньовідомий іспанський оперний співак Хосе Каррерас. Поселившись в одному з найдорожчих готелів Києва, іспанець відвідав «Охматдит», де зустрівся із 15-річною дубенчанкою Катериною Юзвяк. Дівчинка має рак крові, і її родина в екстреному порядку збирає кошти на пересадку їй кісткового мозку. Втім, після візиту Каррераса благодійні фонди відмовилися допомагати хворій дитині.

Катерина Юзвяк Хосе Каррерас завершує кар’єру оперного співака і планує створити благодійний фонд, який допомагатиме онкохворим. Адже сам співак у 1987 році хворів на рак крові і лікарі на той час давали тільки 10%, що він виживе. В «Охматдит», де співак зустрічався з лікарями і хворими дітьми, приїхали і кореспонденти всеукраїнського телеканалу «1+1». У «ТСН» показали сюжет, що Хосе Каррерас виділить потрібні 110 тис. євро на операцію для Катерини Юзвяк, тож благодійні фонди, які доти співпрацювали з дитиною, припинили збирати кошти на її операцію. - Але журналісти помилилися, - розповідає мама онкохворої дівчинки Валентина. – Хосе Каррерас не має благодійного фонду, він тільки збирається його створювати, а нам обіцяв допомогти контактами спеціалістів за кордоном, а не грішми. Не розумію, звідки взялася інформація про фінансування операції. Катерині під час візиту в «Охматдит» оперний співак лише сказав, що у неї дуже красиві очі і що італійці її залишать у себе, коли вона поїде на операцію в Турин. Усі свята Валентина Юзвяк намагалася добитися, аби телеканал спростував інформацію, а благодійні фонди знову почали допомагати родині. В італійську клініку вже перерахували 30 тис. євро, аби там розпочали пошуки донора, бо кістковий мозок батьків дівчинки не підходить. На саму операцію ще потрібно назбирати 110 тис. євро. - 11 січня донці виповнилося 16-ть, - продовжує Валентина. – Дуже сподіваюся, що у подарунок буде можливість зібрати потрібну суму і поїхати в Італію на операцію, бо в Україні таких не роблять. Хочеться якнайшвидше все пережити, аби донька одужала і все знову було добре. Катерина Юзвяк Лейкемію у Катерини знайшли у 2015 році. Почалося все з ангіни. Дитину лікували у Рівному, а коли хвороба затягнулася, мати вирішила повезти дитину на обстеження до столиці. Там і поставили страшний діагноз. Дев’ять місяців 2016-го Катерина лікувалася в «Охматдиті», потім повернулися додому і в 10-класниці трапився рецидив. - Донька дуже любить малювати і мріє стати нотаріусом, - розповідає мама дівчинки. – Сміється, що хоче на роботу ходити на високих каблуках… Навіть важко підрахувати, скільки коштів пішло на лікування за це рік. На щастя, в «Охматдиті» практично все було безкоштовно. Нам лишень довелося винаймати квартиру у Києві, бо відділення переповнені, і дещо докуповувати з медикаментів. Вірю, що нам вдасться зібрати потрібні 110,5 тис. євро на пересадку кісткового мозку, аби донька була здоровою.

Алла САДОВНИК.
Допомогти Катерині можна, перерахувавши кошти на картковий рахунок мами у «Приватбанку»: 4149 4978 6124 4277 Юзвяк Валентина Петрівна. Телефон мами - 0992377609, 0938095563.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також