Пом’якшення карантину у Рівному поки не буде

2135 0

Ми у соцмережах:

У Рівному стало більше громадському транспорту, але працює він у режимі спецперевезень з дотриманням карантинних обмежень

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій востаннє збиралася ще у п’ятницю. Але про чергове послаблення карантинних вимог у Рівному навіть не йшлося. Рівненська область — все ще у переліку регіонів, де надто високий рівень захворюваності.

Комісія лише дозволила організувати рух автобусів у режимі спеціальних перевезень з 9 червня для забезпечення транспортом мешканців вулиць Корнинська, Тиннівська, Червоногірська, Млинівська, Мельника. Дозволила збільшити кількість автобусів за маршрутом М-58 «вул. Тиннівська — вул. Рівненська». Ухвалила рішення ліквідувати несанкціоновану торгівлю на ТзОВ «Рівненський ринок» на Млинівській, 36. А також погодила надання дозволу міським комунальним закладам охорони здоров’я на здійснення медичних оглядів з дотриманням санітарних та протиепідемічних заходів.

«Карантин, а розслабилися всі!»

За вихідні у Рівному виявили 28 нових хворих на коронавірус. Збільшилася кількість тяжких хворих — їх було 18, а стало 24, щоправда, жодного з них поки що не потрібно підключати до апарату штучної вентиляції легень.

— Ситуація із захворюваністю у Рівному непроста, але краща, ніж загалом по Україні, — констатує міський голова. — Так, в обласному центрі з усіх виявлених хворих за час пандемії вилікувалися 70%. На загальнодержавному рівні цей показник становить 45%. Крім того, утричі зменшилася кількість хворих медиків — з 35% до 14% від загальної кількості хворих.

Втім, уже немає сенсу комусь казати «не розслабляйся», адже розслабилися всі. Карантину ніхто не дотримується, вийдіть в місто, подивіться. Кажуть, що вмирає від інших хвороб більше людей, ну так ідіть розкажіть це рідним померлого від СOVID-19… Послаблень найближчим часом не буде, оскільки Рівненська область входить у число проблемних областей.

Торговцям на дорозі дозволять допрацювати

Торговцям з ярмарку, що на вулиці Шевченка біля центрального ринку Рівного, дозволять торгувати після послаблення карантину.

Володимир ХомкоВолодимир Хомко, міський голова:

У нас була зустріч із представниками так званого ярмарку, розташованого на вулиці Шевченка. Дійшли порозуміння, зараз виробляємо правила гри. В будь-якому випадку вони погодилися, що там не може бути торгівлі, але деякі їхні умови можна було б задовольнити. Тому коли послабиться карантин, дамо їм допрацювати — термін дозволу на роботу ярмарку завершується у лютому 2021 року. Але водночас підпишемо меморандум про наші подальші дії.

Крім того, були у мене й представники квіткарів з вул. Пересопницької. Справді, у них сезонний товар, який просто пропаде, якщо вони його не продадуть. Для тих людей це дуже важливо, бо іншого заробітку вони не мають. Тому буду радитися з представниками Держпродспоживслужби, епідеміологами. Можливо, вдасться якось їх відгородити, щоб запускати покупців по двоє. Щоб був окремий квітковий ринок. Аби люди могли продати квіти та саджанці. Буду просити відповідні служби, щоб допомогли правильно і безпечно організувати ту торгівлю.

Чи працюватимуть у Рівному шкільні табори?

— Найближчим часом шкільних таборів у Рівному не буде, — говорить міський голова. — Погляньте, що сталося у дитсадку в Броварах. Це те, про що я казав раніше: ідіть розкажіть дитині, що треба дотримуватися соціальної дистанції чи носити маску… Як ви це дитині поясните?! Навіть в школі це важко пояснити, а тим більше — у дитсадку. Одна людина прийшла хвора і всі решта «рознесли» вірус по домівках. Тож поки що шкільні табори не будемо відкривати.

Наступне засідання комісії з питань ТЕБ та НС при міській раді заплановано на п’ятницю, 12 червня.

Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також