Понад 10 тисяч разів виїжджали на виклики аварійники «Рівнегазу» цього року

472 0

Ми у соцмережах:

Понад 10 тисяч разів виїжджали на виклики аварійники «Рівнегазу» цього року

У режимі 24/7 за будь-яких погодних умов працюють 17 бригад аварійної служби АТ «Рівнегаз». З настанням холодів навантаження на систему газопостачання зростає, тож газова аварійна служба працює в посиленому режимі. Лише у грудні фахівці АДС виїжджали на виклики майже 800 разів.

«Ми фіксуємо зростання кількості викликів на внутрішньобудинкових мережах. Переважна більшість з них пов’язана із витоками газу. Мешканці будинків повідомляють про запах газу в приміщенні, на кухні, в під’їзді», — розповідає начальник АДС АТ «Рівнегаз» Андрій Чижевський.

За словами фахівців, причинами витоків газу є розгерметизація внутрішньої системи газопостачання: фізичне старіння, механічні навантаження, вплив електричного струму, старіння ущільнюючих елементів, вихід з ладу і старіння запірної арматури та з’єднувальних елементів. Це свідчить про те, що споживачам необхідно забезпечувати технічне обслуговування мереж та газове обладнання.

«Неможливо самостійно перевірити у всі комунікації в будинку. Часто це небезпечно. Адже потрібно контролювати газопроводи, запірну  арматуру, з’єднувальні елементи та обладнання. Кваліфіковано виконати ці роботи може тільки фахівець, який має необхідне обладнання і володіє потрібними навиками», — пояснює начальник відділу технічного обслуговування АТ «Рівнегаз» Роман Кутира.

Замовити послугу з технічного обслуговування можна у Клієнтських просторах 104.ua в Рівному, Дубні, Здолбунові, Сарнах, Березному, Корці, Млинові, Радивилові, Острозі, Костополі, Рокитному, Клевані, Демидівці. А сервісне обслуговування та ремонт внутрішньобудинкової системи газопостачання та газового обладнання споживачі природного газу можуть замовити через гарячу лінію. Для цього необхідно набрати номер 5104 і оформити заявку на послугу.

Довідка:

Регіональна Газова Компанія - сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектора, орієнтовані на підвищення якості клієнтських обслуговування, модернізації галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайнято 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів і більше 8 млн споживачів газу.

АТ "Рівнегаз" експлуатує 10,2 тисячі кілометрів газопроводів і здійснює доставку газу до осель 266 тисяч споживачів області та 2,8 тисячі комунально-побутових об’єктів та промислових підприємств, установ і організацій.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також