Понад 100 ракет і дронів пролетіло поруч з українськими АЕС

384 0

Ми у соцмережах:

Понад 100 ракет і дронів пролетіло поруч з українськими АЕС

За останні кілька тижнів було зафіксовано рух понад 70 безпілотних літальних апаратів країни-терористки та понад 30 ворожих крилатих ракет, що пролітали неподалік українських АЕС.

Такі дії Росії становлять безпрецедентну загрозу не лише для України, а й для всього континенту. До цього жодна держава в світі не створювала подібних загроз атомним об’єктам.

Енергоатом надає інформацію про кожен такий факт відповідним установам для направлення Міністерством закордонних справ України нот до Міжнародного агентства з атомної енергії та інформування вітчизняних і міжнародних організацій.

«Очікуємо жорсткої реакції і засудження дій російського агресора. Міжнародна спільнота має змусити рф припинити створювати загрози атомним станціям України», – наголосив керівник Енергоатома Петро Котін.

Напередодні проліт російського "шахеда" під час нічної атаки зафіксували у безпосередній близькості до Хмельницької АЕС. Пізніше цей безпілотник збили сили протиповітряної оборони, повідомляє Liga.net .

За словами голови Хмельницької ОВА Сергія Тюріна, РФ свідомо прокладає маршрути ракет і дронів так, аби вони проходили, зокрема й над українськими атомними об'єктами. Це не перший такий випадок, і це є частиною російської терористичної тактики, наголосив він.

Прем'єр Денис Шмигаль наприкінці серпня казав, що в Україні працюють два рівні захисту енергетичних об'єктів від російських повітряних атак.

Щодо третього рівня, який має захищати від ракет, було розроблено експериментальні проєкти: величезні споруди, що мали б накривати підстанції розміром близько трьох футбольних полів.

- Вони надзвичайно дорогі, і досі не зрозуміла їхня економічна доцільність. Це сотні мільярдів гривень, – повідомив глава уряду, додавши, що "це величезні гроші, які не готові давати партнери і яких немає в українському бюджеті".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також