Понад 12 мільйонів гривень екологічного податку сплатили жителі Рівненщини

839 0

Ми у соцмережах:

Понад 12 мільйонів гривень екологічного податку сплатили жителі Рівненщини

З початку року платники екологічного податку у Рівненській області спладили до бюджету 12,7 млн грн. З цієї суми 6,9 млн грн зарахували до спеціального фонду місцевих бюджетів, а решту – до загального фонду Державного бюджету України.

У територіальних органах фіскальної служби регіону зареєстровано понад три тисячі платників екологічного податку, які здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, викиди забруднюючих речовин у воду, розміщують відходи у спеціально відведених для цього місцях та на об’єктах.

Державна фіскальна служба нагадує, що з першого січня вони застосовують новий порядок сплати та розподілу сум доходів від екологічного податку, зокрема в частині викидів двоокису вуглецю в атмосферне повітря. Так, за викиди двоокису вуглецю ставка податку зросла з 0,41 грн за тонну до 10 грн за тонну. Її збільшили для того, щоб стимулювати підприємства зменшувати забруднення навколишнього середовища.

Начальник ГУ ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев розповів, що екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також