Понад 123 тисячі гривень для ЗСУ зібрано під час благодійних заходів до 50-річчя РАЕС

327 0

Ми у соцмережах:

Понад 123 тисячі гривень для ЗСУ зібрано під час благодійних заходів до 50-річчя РАЕС

Триденний благодійний марафон «Енергія Перемоги», що відбувся з нагоди 50-ї річниці з початку будівництва Рівненської АЕС, завершився благодійним велопробігом «Вараш — РОК «Біле озеро».

Традиційний щорічний велопробіг з Вараша до Білого озера став завершальним етапом благодійного заходу на підтримку ЗСУ, тож цьогоріч зібрав рекордних близько 250 учасників. Подія згуртувала не лише мешканців Вараської громади, а й радо зустріла гостей з інших громад Рівненщини, а також Луцька, Києва, Нетішина, які приїхали привітати атомників із визначною датою та підтримати військових. Проїхати велосипедом благодійний маршрут вирішили представники різних поколінь, зокрема, наймолодшому зареєстрованому учаснику виповнилося всього 12 років. Найбільше серед велолюбителів — працівників Рівненської АЕС (понад 120 осіб) та членів їхніх сімей. Також вкотре до заїзду долучилися колеги-атомники з Хмельницької АЕС та представники багатьох спортивних клубів, зокрема, «РАЕС team» та «Amber Tri Sports».

Учасники велозаїзду зробили благодійні внески та спільно стартували у супроводі патрульної поліції, карети швидкої допомоги, інструкторів домедичної допомоги, машини технічної підтримки та пасажирського автобуса. Кожен велосипедист отримав жовто-блакитну стрічку, браслет і прапорець від організаторів. Після подолання дистанції у 25 кілометрів єдиною колоною усіх фінішерів почастували запашною юшкою та бутербродами. Привітали велоспортсменів та подякували за участь у благодійній ініціативі генеральний директор Рівненської АЕС Павло Ковтонюк і профспілковий лідер станції Іван Мельник.

— Спортивний захід знаменував старт оздоровчого сезону та дозволив зібрати понад 48 тисяч гривень для військових. Своєю участю наші працівники, колеги-атомники з ХАЕС, гості з інших міст продемонстрували справжню згуртованість та прагнення наблизити Перемогу! — зазначив Павло Ковтонюк.

У цілому за результатами триденного благодійного марафону «Енергія Перемоги» вдалося зібрати більше 123 тисяч гривень. Кошти будуть передані волонтерській групі Рівненської АЕС, яка під час чергового засідання визначить пріоритетні запити військових, для яких буде закуплено необхідну допомогу. До слова, сьогодні на лінії фронту перебувають сотні працівників Рівненської АЕС, тож першочергово благодійна підтримка буде направлена у підрозділи, де проходять службу вони та інші мешканці Вараської громади.

Юлія Кулаєва.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також