Понад 150 в`язнів з Рівненщини хочуть до війська

680 0

Ми у соцмережах:

Фото - Дмитра Савченка, ілюстративне

Їх уже відібрали військові частини.

Як розповіли в обласній прокуратурі, з моменту набрання чинності закону про добровільну мобілізацію в'язнів, на Рівненщині вже 273 засуджених зголосилися стати до лав ЗСУ, найбільше – з Полицької виправної колонії.

 - Після перевірки на відповідність вимогам за віком, станом здоров’я, фізичною підготовкою, за результатами професійно-психологічного відбору та згідно з висновками військово-лікарських комісій придатними до служби в ЗСУ визнано 164 чоловіки.
 
Їх вже відібрали військові частини та на кожного такого в’язня нині до суду підготовлені клопотання про їх умовно-дострокове звільнення, - додають прокурори.
 
Станом на 28 травня вже 36 таких клопотань задоволено судами. Тож ці засуджені тепер зможуть підписати контракт із ЗСУ.
 
Як до такої ініціативи ставляться військові, написав у фейсбуці офіцер Дмитро Савченко з 1-ого окремого штурмового батальону імені Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі» 67-ї ОМБр. Його батальйон також розпочав рекрутинг ув'язнених (на фото).
 
 - Ви думали, що так вміє робити лише прігожин та уткін?? Ніт. Ми встрибнули в цей процес і звертаємося до в'язнів максимально зрозумілою мовою... Адже були по той бік барикад і знаємо патерни і алгоритми. Підпілля, каторги, спротив... Усе в ім'я Великої України! І наші з*к на п'ять порядків більш ідейні, ніж паскудний вагнер. Поборимо і переможемо супостата!
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також