Понад 660 тисяч гривень зібрано на протези для військовослужбовця

407 0

Ми у соцмережах:

Понад 660 тисяч гривень зібрано на протези для військовослужбовця

16 березня працівники Рівненської АЕС та небайдужі жителі Вараського району знову згуртувалися заради доброї справи — збору коштів на придбання протезів на обидві ноги військовослужбовцю Сергію Копищику. Спільними зусиллями зібрано понад 660 тисяч гривень.

З проханням про допомогу до атомників РАЕС звернулася Рафалівська територіальна громада, адже Сергій родом із села с. Малий Жолудськ Рівненської області. У липні 2022 року при виконанні бойового завдання разом з побратимами 24-річний захисник отримав численні тяжкі поранення. Лікарі боролися за його життя в м. Одеса, проте обидві ноги довелося ампутувати. Тепер хлопець потребує дорогого лікування, протезування та довготривалої реабілітації.

Аби допомогти земляку, в Палаці культури Рівненської АЕС Рафалівська територіальна громада організувала благодійний ярмарок, а представники колективів ПК представили до уваги глядачів творчу програму «Украдені весни». На ярмарку вдалося виручити понад 33 тисячі гривень; працівники РАЕС, станом на 21:00 16 березня, переказали на карту військовослужбовця 198 тисяч гривень, а у благодійну скриньку під час заходу атомники разом з містянами зібрали понад 430 тисяч гривень, які передали мамі хлопця.

За словами координаторки благодійної акції РАЕС «Енергія добра» Ірини Жук, вкотре працівники Рівненської АЕС, об’єднавшись, підставили дружнє плече військовослужбовцю, який ризикував життям, щоб захистити нас від ворога:

— Такі збори дають змогу зрозуміти, що все реально та у наших руках, головне згуртованість та підтримка. Коли ти переживаєш таке емоційне єднання заради доброї справи — це сильні та незабутні відчуття.

— Вже другу весну українці зустрічають в умовах війни, за цей час ми стали ще більш згуртованими. Колектив електростанції допомагає як військовим, які наразі воюють на передових позиціях, так і тим, хто повернувся з тяжкими пораненнями. Дякую кожному, хто долучився, адже великі суми складаються з малих. Внесок кожної людини допоможе Сергію повернутися до максимально якісного життя після пекла війни, — зазначив помічник генерального директора РАЕС з організаційних питань Ігор Вітковський.

Мама військовослужбовця зі сльозами на очах дякувала всім за допомогу її сину. Також слова вдячності у відеозверненні передав сам Сергій, який наразі перебуває на лікуванні. Сподіваємося, скоро він зі своєю коханою поділиться з нами світлинами з їхнього вінчання, яке вони планують після встановлення протезів.

Кожна допомога, кожен ярмарок, кожен захід — це внесок у пришвидшення перемоги України та вдячність тим, хто її наближав.

Віта Нишкалюк.
Фото: Надія Тимофєєнко


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також