Понад двісти витоків газу у багатоквартиних будинках усунули за місяць на Рівненщині

297 0

Ми у соцмережах:

Понад двісти витоків газу у багатоквартиних будинках усунули за місяць на Рівненщині

У червні фахівці Рівненської філії «Газмережі» провели технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж у 105 багатоквартирних будинках Рівного та області. В результаті виявили та ліквідували 248 витоків газу .

- Під час проведення технічного обслуговування системи газопостачання в багатоповерхових будинках найчастіше виявляємо витоки газу на різьбових та фланцевих з’єднаннях, корозійні пошкодження мереж, а також зашиті газові труби, що є порушенням Правил безпеки системи газопостачання. Газові мережі - об’єкт підвищеної небезпеки, що потребує контролю з боку професіоналів. Тому фахівці Рівненської філії «Газмережі» роблять все можливе аби забезпечити безаварійність та стабільність газорозподілу, - наголосив начальник відділу технічного обслуговування Роман Кутира.

Техобслуговування багатоквартирних будинків проводиться раз на 5 років у будинках, де газові мережі експлуатуються менше 25 років, та раз на 3 роки, якщо мережі будинку працюють понад 25 років.

Під час проведення технічного обслуговування, газовики випробовують систему на щільність, перевіряють на герметичність з’єднання та усувають виявлені витоки газу.

З графіками проведення робіт споживачі можуть ознайомитись на сайті Рівненської філії «Газмережі»: https://rv.grmu.com.ua. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також